x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Îndrăgostiţii petrec de Valentine’s Day

Îndrăgostiţii petrec de Valentine’s Day

de Elena Stan    |    16 Ian 2013   •   20:02
Îndrăgostiţii petrec de Valentine’s Day
Sursa foto: Thinkstock
Tinerii pot beneficia de oferte speciale, de genul plăteşti două nopţi şi stai trei, o cină romantică, ciocolată sau şampanie
Tinerii îndrăgostiţi au o nouă şansă de a petrece câteva zile undeva departe de stresul cotidian cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor. Administratorii hotelurilor şi ai pensiunilor amenajează special camerele, cu petale de trandafiri şi coşuri cu fructe, multe dintre acestea dând cuplurilor cadou şi o sticlă de şampanie. “De câţiva ani a devenit o tradiţie ca tinerii să petreacă Ziua Îndrăgostiţilor într-un cadru intim, departe de ochii lumii. Deoarece anul acesta Sfântul Valentin pică într-o zi de joi, vom avea persoane care vor cumpăra pachete turistice de joi până duminică. Cele mai căutate destinaţii turistice sunt staţiunile montane, urmând pensiunile rurale şi oraşele istorice romantice, precum Sighişoara, Braşov şi Sibiu. De asemenea, vor fi şi îndrăgostiţi care vor alege să meargă în străinătate, în special în capitalele europene, precum Paris, Roma sau Viena”, ne-a declarat Traian Bădulescu, consultant turistic.

Acesta a mai spus că speră ca anul acesta să se înregistreze o uşoară creştere a numărului de tineri care vor petrece Valentine’s Day într-o structură de cazare autorizată. “Ca şi anul trecut, sperăm ca anul acesta să se înregistreze o uşoară creştere a celor care vor petrece Ziua Îndrăgostiţilor în altă parte decât acasă. Se ştie deja că românii cheltuiesc ponderat, însă călătoresc mai mult, mai ales că se estimează o creştere a economiei”, a spus Bădulescu.

La Vila Trifoiul Boutique din Azuga, îndrăgostiţii plătesc două nopţi şi stau trei. În plus, cu doar 250 de lei de persoană, îndrăgostiţii pot sta trei nopţi, fiind trataţi cu multă ciocolată, deoarece aceasta a fost şi rămâne simbolul dragostei. Pensiunile de pe Valea Prahovei, practică tarife ce variază de la 120- 630 de lei de persoană pentru două nopţi cazare, cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor.

Oferte poentru toate buzunarele
La agenţia Pegas Holidays, în perioada 14-17 februarie, la hotelul Cumpătu, de 4* din Sinaia, preţul variază între 380-530 de lei de persoană în funcţie de camera în care se face cazarea. În această sumă intră cazarea, micul dejun (bufet suedez), amenajarea camerei special pentru acest eveniment cu lumânări şi petale de trandafiri, un pachet-surpriză în cameră, precum şi o cină romantică la lumina lumânărilor. Turiştii beneficiază de internet gratuit, acces la fitness, precum şi accesul în parcarea monitorizată video.

La aceeaşi agenţie, un pachet turistic în Dubai, ce include patru nopţi cazare la hotelul Emirates Grand, de 4*, preţul este de 960 de euro de persoană, iar dacă cazarea se face la hotelul Movenpick Bur Dubai, de 5*, tariful ajunge la 1.029 de euro de persoană. Suma include transportul cu avionul, cazarea patru nopţi, mic dejun, transferurile, precum şi o cină romantică la hotelul Burj al Arab de 7*, la restaurantul Ai Iwan.

Pentru o minivacanţă la Paris, cu cazare trei nopţi la un hotel de 5* pe Champs Elysees, preţul variază de la 700-800 de euro de persoană. Suma include cazarea, transportul cu avionul, taxele de aeroport, precumşi o cină romantică de Valentine’s Day la restaurantul 58 Tour Eiffel.

Europroiect Travel are în ofertă pentru Ziua Îndrăgostiţilor pachete pentru Lisabona, al căror preţ este de 524 de euro de persoană, în perioada 11-16 februarie. Pachetul include patru nopţi cazare la hotel de 4*, transportul, precum şi un tur al oraşului de trei ore, cu asigurarea ghidului turistic. Îndrăgostiţii care aleg să meargă la Praga, trebuie să plătească 350 de euro de persoană pentru trei nopţi cazare la hotel de 3*, mic dejun, transport cu avionul, transferuri, iar ca bonus aceştia primesc o cutie de bomboane şi o sticlă de vin.

×
Subiecte în articol: valentine's day