x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Insula Afroditei aşteaptă seniorii

Insula Afroditei aşteaptă seniorii

de Elena Stan    |    26 Sep 2010   •   00:00
Insula Afroditei aşteaptă seniorii

Cipru este a treia insulă ca mărime, după Sicilia şi Sardinia, fiind aşezată în estul Mării Mediterane, în sudul Turciei. Statul insular din Marea Mediterană mai este denumit şi Insula Afroditei. Potrivit legendei, în Cipru a răsărit din spuma mării Zeiţa Dragostei şi Frumuseţii - Afrodita.



Turiştii ajunşi în Cipru nu trebuie să rateze catacombele SF. Solomon, casa lui Dionysos, unde pot fi admirate o serie de mozaicuri foarte bine păstrate, ce desciu scene din mitologia greacă, precum nici vizita la Acvariul din Paphos, unde poate fi văzută o gamă variată de peşti de mare. De asemenea, nu trebuie ratată nici Basilica din Ayia Paraskevi, care datează din secolul al IX-lea.

De asemenea, dacă ajungeţi în Cipru trebuie să vizitaţi satul Lefkara, localizat la marginea Munţilor Troodos. Cu străzile sale înguste, cu cafenele micuţe şi cu arhitectura în piatră, recent restaurată, satul este renumit şi pentru obiectele de artizanat sau pentru dantela brodată manual, cunoscută în întreaga lume sub numele "Lefkaritika". Cei care se încumetă să urce pantele Munţilor Troodos, odată ajunşi sus, vor avea parte de o privelişte de neuitat peste Golful Morphou, Peninsula Kormatiki, câmpia Mesoria şi Munţii Kyrenia. În Cipru se află şi renumita Mănăstire Kykko, cunoscută în toată lumea ca fiind cea mai bogată în mozaicuri aurite, icoane antice şi relicve religioase variate.

Aceasta este cea mai mare şi prestigioasă mănăstire activă din Cipru. Aici poate fi văzută renumita icoană a Panayia Eleousa - Fecioara Maria cea Miloasă -, pictată de Sf. Luke , despre care se spune că "ar face minuni". Turiştii vor fi trataţi cu vin Zivania, precum şi cu delicatese locale, cum ar fi brânza "halloumi", măsline sau pâine făcută în cuptor "sushukko". Turiştii pot vizita şi Mănăstirea Sindi, care datează din secolul al XIII-lea. Aceasta a fost restaurată de UNESCO şi premiată de Europa Nostra în anul 1997. De neratat este şi vizita în oraşul Salamis, care este cel mai important oraş din era pre-creştinităţii, fiind cel mai important sit al arheologic al insulei. Aici se găsesc Amfiteatrul Roman restaurat, Sala de sporturi cu băi de marmură şi fascinantele mozaicuri. Majoritatea ruinelor sunt bizantine şi romane, fiind răspândite pe o rază de 8 kilometri.

Pentru a oferi posibilitatea oamenilor în vârstă să călătorească şi să vadă locuri spectaculoase, agenţiile de turism au introdus în ofertă pachete turistice pentru seniori. Una dintre destinaţiile către care pot decola românii este chiar Cipru. "Avem programe pentru seniori în Cipru, cu plecări în perioada 22 octombrie-15 mai, iar preţurile pornesc de la 239 euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, şapte nopţi cazare în cameră dublă cu demipensiune la hotel de trei stele. Tariful include şi două excursii de o jumătate de zi în Nicosia, Larnaca şi Lefkara. Pentru a beneficia de oferta de seniori, o persoană trebuie să se înscrie în cameră cu un senior cu vârsta de peste 55 de ani. La înscriere se achită un avans de 50%, diferenţa urmând a fi achitată cu 30 zile înainte de data plecării. Avem deja înscrieri pentru Cipru, sunt ocupate toate locurile de la avion pentru primele două plecări din octombrie. Vor fi câte două zboruri charter pe săptămână către Cipru", ne-a declarat Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

"Programul Travel Senior a prins foarte bine pentru destinaţiile turistice din Cipru. Vânzările au fost peste aş­tep­tări, zeci de mii de turişti au ales să plece în aceste destinaţii în perioada octombrie 2010-aprilie 2011. Acest produs are succes într-un an dificil din punct econo­mic datorită subvenţiilor acordate de guvernele locale, UE, touroperatorii locali, hotelie­ri etc.", explică Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

×
Subiecte în articol: destinaţii turistice