x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Între cetăţile solemne, gastronomie şi drumul vinului, în Serbia

0
Autor: Diana Scarlat 19 Mar 2019 - 11:36
Între cetăţile solemne, gastronomie şi drumul vinului, în Serbia
Vezi galeria foto

Serbia mizează pe turismul cultural, iar circuitele care leagă cele mai importante obiective include şi o importantă latură gastronomică. Agroturismul este înfloritor în zonele rurale, chiar în împrejurimile capitalei, Belgrad. Iar producătorii de vinuri s-au unit în circuite turistice comune, care le oferă vizitatorilor posibilitatea de a degusta deopotrivă mâncărurile tradiţionale fabuloase, împreună cu vinurile naturale şi chiar cu mierea excepţională, produsă aici.

O vacanţă în Serbia ar putea fi alegerea cea mai potrivită pentru cei care-şi doresc în acelaşi timp relaxare, distracţie în stil balcanic şi o întoarcere în timp, către perioada de glorie a stilului baroc şi a strălucirii Imperiului Austro-Ungar sau în epoca medievală. O excursie la Novi Sad este alegerea perfectă pentru gurmanzi. Peştele face parte din tradiţie, în oraşul istoric de pe Dunăre, iar reţetele tradiţionale sârbeşti întrec imaginaţia altor popoare. O ciorbă de peşte preparată de bucătarii teraselor din cetatea Petrovaradin este alegerea perfectă, în orice situaţie. Peştele este pescuit chiar de sub terasa-restaurant din cetate. Peştele este vedetă în bucătăria sârbească, pe tot cursul Dunării şi, bineînţeles, la Belgrad, unde se organizează cele mai spectaculoase festivaluri ale peştelui, la care participă pescari şi bucătari din mai multe ţări europene, întrecându-se, în luna septembrie a fiecărui an, în reţete tradiţionale.

Fortăreaţa cosmopolită de lângă România

Novi Sad, cel mai important oraş din regiunea Voivodina, din nordul Serbiei, este astăzi un centru cultural cosmopolit, preferat de turiştii din Europa de Vest şi din Statele Unite ale Americii, în special ca punct de oprire în croazierele pe Dunăre, dar este şi un oraş important pentru turismul de business. Preţurile mici şi multitudinea de posibilităţi pentru a petrece timpul liber, încărcătura istorică deosebită şi cosmopolitismul milenar l-au transformat în principala atracţie şi pentru tinerii europeni care călătoresc foarte mult, cu buget redus, pe urmele istoriei şi civilizaţiei europene. Iar ofertele sunt, la Novi Sad, pentru orice buget, de la hosteluri şi fast-food-uri, până la hoteluri de 5 stele şi restaurante care respectă întocmai tradiţia seculară a locului. Serbia, ţara vecină de la graniţa de vest, este foarte accesibilă, plină de surprize plăcute la fiecare pas, şi ar putea fi destinaţia perfectă pentru cea mai reuşită vacanţă.

Fortăreaţa Petrovaradin înseamnă şi o incursiune în istoria Europei. Istoria intereselor imperiilor, timp de secole, dar şi amalgamul cultural şi etnic din această parte de lume, reprezintă oglinda geopolitică trecută şi actuală a zonei balcanice.

Novi Sad, oraşul istoric străbătut de Dunăre, păstrează strălucirea imperiului, pe o parte a fluviului, iar pe cealaltă parte oferă călătorului o întoarcere în perioada medievală, în cetatea Petrovaradin. Novi Sad înseamnă atât istorie păstrată în arhitectura fabuloasă a centrului oraşului şi a fortăreţei de pe malul Dunării, cât şi natură, viaţă de noapte, cultură populară, vinuri şi gastronomie tradiţională.

 

 

Citeşte mai multe despre:   serbia

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cititul ne relaxează și ne salvează de panică

Cititul ne relaxează și ne salvează de panică
Galerie Foto În perioada de carantină s-au înregistrat creșteri la vânzările de carte prin comenzi online. Mulți dintre cei care lucrează de acasă au ales să-și umple timpul de după program cu lectură de calitate,...

Rețete de cozonaci și pască din Moldova, bune de încercat acasă

Rețete de cozonaci și pască din Moldova, bune de încercat acasă
Galerie Foto Deși par la fel, cozonacii tradiționali sunt diferiți de la o zonă a țării la alta. Dacă astăzi sunt căutați cozonacii cât mai pufoși, rețeta tradițională din Moldova și din Bucovina este pentru cozonaci...

Cum se poate prepara o friptură fragedă de miel

Cum se poate prepara o friptură fragedă de miel
Natura a reînviat, grădinile s-au umplut de zarzavaturi, organismul uman simte nevoia să revină la alimentația bazată pe verdețuri și, după 40 de zile de post, în care oricum mesele sunt bazate mai mult pe...

Dezvăluiri șocante ale lui Duffy: Am fost drogată, violată şi ţinută captivă timp de mai multe zile

Dezvăluiri șocante ale lui Duffy: Am fost drogată, violată şi ţinută captivă timp de mai multe zile
Cântăreaţa galeză Duffy a povestit despre calvarul prin care a trecut: a fost răpită, drogată şi violată timp de patru săptămâni. Aceasta este pentru prima dată când artista a oferit detalii despre...

Viața la țară: peisaje de vis și internet de mare viteză

Viața la țară: peisaje de vis și internet de mare viteză
Galerie Foto Satele din România nu mai sunt așa cum le știam cu 20 de ani sau chiar cu 10 ani în urmă. Multe localități din țara noastră au drumuri asfaltate, electricitate, alimentare cu gaze naturale, apă curentă și...

Apel al Uniunii Europene de Radio și Televiziune

Apel al Uniunii Europene de Radio și Televiziune
Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a făcut un apel la guverne să nu profite de măsurile de urgență luate de criza coronavirus pentru a restrânge libertatea de expresie, libertatea mass-media și...

Un celebru designer italian a decedat din cauza infecției cu coronavirus

Un celebru designer italian a decedat din cauza infecției cu coronavirus
Designerul de încălțăminte de lux, Sergio Rossi, a murit la vârsta de 85 de ani,din cauza infecției cu coronavirus, a anunţat primarul localităţii unde s-a născut, transmite AFP. Acesta era...

(P) Recomandarea săptămânii: Ingrediente pentru mâncăruri sofisticate, cu „atestat” de la clienți

(P) Recomandarea săptămânii: Ingrediente pentru mâncăruri sofisticate, cu „atestat” de la clienți
Bazarul cu bunătăți orientale, condimente, fructe uscate sau confiate, nuci, alune, semințe și alte minunății poate fi găsit acum, foarte ușor, în mediul online. Magazinul de condimente din Piața Obor, din...

Peste 4 milioane de Euro s-au strâns pânã acum în cadrul Teledonului Români Împreunã 48.000 de mãşti au plecat deja spre Spitalul Judeţean din Suceava

Peste 4 milioane de Euro s-au strâns pânã acum în cadrul Teledonului Români Împreunã  48.000 de mãşti au plecat deja spre Spitalul Judeţean din Suceava
Solidaritatea poate salva România, iar acest lucru este confirmat de fiecare sumã nouã de bani care ajunge zilele acestea în conturile Fundaţiei Mereu Aproape, în urma Teledonului Români Împreunã, cea mai...

Pasionaților de paste, totul e mai ușor când gătiți cu pasiune!

Pasionaților de paste, totul e mai ușor când gătiți cu pasiune!
Cum vă sună: macaroane cu șuncă și sos de roșii, tăiței vego, fusilli cu salatã mediteraneeană, cous-cous cu telemea și broccoli, supă cu pătrate mici, fidea cu legume și cașcaval, fusilli cu brânză de...

Viața e frumoasă și sănătoasă, chiar în izolare

Viața e frumoasă și sănătoasă, chiar în izolare
Galerie Foto Mulți dintre cei care stau în casă în această perioadă au reușit să transforme situația de criză în oportunitate și transmit zilnic mesaje mobilizatoare pentru semenii lor. Lucrul cu cei mici, pentru...

Rețeta sosului de merișoare de la Ikea

Rețeta sosului de merișoare de la Ikea
După rețeta cunoscutelor chifteluțe de la Ikea, urmează și cea a sosului de merișoare. "4 căni de merișoare, 1 cană cu zahăr, 1/2 cană cu apă. Se spală și se scurg merișoarele, se pun...

Delicii culinare din Delta Dunării: istoria faimosului Storceac de sturion

Delicii culinare din Delta Dunării: istoria faimosului Storceac de sturion
Galerie Foto Mulți iubitori ai Deltei Dunării au mâncat, cel puțin o dată, storceac. Rețeta a fost făcută celebră de Radu Anton Roman, deși a schimbat-o puțin, modificându-i și numele, în „storceag”. Astăzi,...

Ambasada Suediei oferă o rețetă secretă de chifteluțe

Ambasada Suediei oferă o rețetă secretă de chifteluțe
Pentru a veni în sprijinul românilor care sunt obligați să stea în casă, în această perioadă, dar și pentru a-și face cunoscută oferta culinară, Ambasada Suediei a publicat rețeta unor chifteluțe celebre,...

Au început primele demersuri cu banii obţinuţi în urma teledonului Români Împreunã organizat de Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena 3 şi Fundaţia Mereu Aproape

Au început primele demersuri cu banii obţinuţi în urma teledonului Români Împreunã organizat de Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena 3 şi Fundaţia Mereu Aproape
Galerie Foto La nici 24 de ore de la încheierea teledonului Români Împreunã, difuzat simultan pe 5 canale tv, Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV si Antena 3, vreme de 6 ore, au început deja primele demersuri cu banii...
Serviciul de email marketing furnizat de