x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Jurnalul National te trimite in 500 de locuri unice de vazut intr-o viata

Jurnalul National te trimite in 500 de locuri unice de vazut intr-o viata

13 Iun 2016   •   20:49
Jurnalul National te trimite in 500 de locuri unice de vazut intr-o viata

Jurnalul National iti ofera incepana de miercuri, 15 iunie, doua volume de exceptie: "Calatorii pentru o viata. 500 de locuri unice", la pretul de 8,9 lei pentru fiecare carte. Vedetele au facut deja propriile topuri cu destinatiile in care s-ar intoarce oricand. Iata ce spun Gabi Szabo, Anca Turcasiu, Ilie Nastase sau Catalin Botezatu despre cele mai frumoase locuri din lume.

 

Gabi Szabo adora Africa de Sud

"Imi place totul in Africa de Sud, pornind de la peisaje, salbaticie si mare. Aici gasesti tot ce-ti doreste sufletul", rezuma in cateva cuvinte  celebra atleta Gabriela Szabo atuurile destinatiei sale numarul 1 pentru vacanta. " M-as reintoarce oricand in Honolulu - continua Gabriela Szabo, pentru traditiile, atmosfera si dansurile sale, ca si in Africa, in Etiopia, pentru ospitalitatea, felul de a fi al localnicilor. Cerul in Africa este de un albastru cum nu-l vezi nici in picturi", isi dezvaluie latura mai romantica fosta mare atleta, care marturiseste totusi ca tara sa de suflet ramane Japonia. "Apreciez foarte, foarte tare Japonia pentru sobrietatea si seriozitatea oamenilor sai", concluzioneaza Gabi Szabo.

CLICK PE POZA, PENTRU GALERIE FOTO

Ilie Nastase: Imi place totul la Paris!

Pentru fostul mare tenismen Ilie Nastase, Parisul ramane destinatia suprema. "Imi place totul la Orasul luminilor, in special mancarea si oamenii, care se comporta frumos", marturiseste Ilie Nastase. Saint Germain si Gradinile Tuileries sunt unele dintre locurile preferate de marele tenismen in capitala Frantei.

CLICK PE POZA, PENTRU GALERIE FOTO

 

Anca Turcasiu: Cel mai bine ma simt la New York

Thailanda este pentru cunoscuta cantareata si actrita Anca Turcasiu cea mai iubita destinatie de concediu, pe care o apreciaza in primul rand pentru cultura, felul oamenilor de a te face sa te simti extraordionar - prin zambetul lor permanent. "Locul unde ma simt cel mai bine este insa New York, unde imi place sa privesc oamenii de pe Time Square sau sa ma duc la spectacole pe Broadway".

 

Catalin Botezatu: Islanda e superba la propriu si la figurat

"O tara superba si la propriu si la figurat", spune designerul Catalin Botezatu despre Islanda, pe care o plaseaza pe locul intai in topul preferintelor sale de vacanta. "Are cele mai frumoase cascade din lume, gheizere si cei mai frumosi vulcani. Are peisaje selenare, de altfel aici spun unii ca s-ar fi inscenat aselenizarea", vorbeste Bote despre atractiile Islandei. "In Islanda poti sa faci baie in Blue Lagoon (un spa geotermal aflat in mijlocul unui camp de lava, in zona orasului Reykjavik - n.r.), iar peisajele tarii sunt unice, relieful de coasta fiind extraordinar de frumos", isi aminteste Catalin Botezatu de ceea ce l-a mai impresionat in Islanda. Pe locul 2 in topul personal designerul plaseaza Bora Bora, "un paradis in care, odata ajuns, uiti de cele peste 30 de ore petrecute in avion". Hotelurile luxoase, bungalourile pe apa cu podele de sticla, pe sub care trec nestingherite tot felul de vietati marine au lasat amintiri aparte in preferintele lui Catalin Botezatu. Podiumul destinatiilor de top este completat de Argentina, pornind de la capitala, cascada Iguasu pana in Tara de Foc, cu cel mai sudic oras din lume, Ushuaia. "In Patagonia, daca esti romantic si stai sa privesti cerul, se schimba in sute de culori incredibile", marturiseste designerul de moda, care-si aminteste de peisajele batute de vant, parca desprinse din "Twin Peaks" din Fin del Mundo.

Aparitie editoriala cu un succes de talie mondiala

Cartile "500 de calatorii intr-o viata", editate intr-o tinuta grafica de exceptie, sunt realizate de Keith Bellows, redactor-sef al celebrei reviste "National Geographic Traveller", pe baza propriilor experiente de calatorie. Cu volumele oferite de Jurnalul National, ai, pe langa prezentarea locurilor extraordinare de pe intreg cuprinsul lumii, si ponturi privind ceea ce trebuie sa faci sau nu acolo, ce nu trebuie sa ratezi sau care sunt cele mai bune perioade de vacanta. La acestea se adauga peste 20 de liste Top 10, cu obiective care variaza de la croaziere la plimbari cu tramvaiul, excursii pentru cei pasionati de aventura sau pentru gurmanzi.

×