x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii La plajă, cu mașina personală, în Grecia

La plajă, cu mașina personală, în Grecia

de Diana Scarlat    |    16 Iun 2020   •   10:45
La plajă, cu mașina personală, în Grecia

Una dintre destinațiile preferate de români, mai ales în această perioadă de după ieșirea din carantină, este Grecia. Se poate ajunge cu mașina personală, mai ales în Thassos, iar de aici se pot face multe excursii, pe cont propriu, respectând condițiile de distanțare față de ceilalți. Cum nici prețurile nu sunt mari, iar vara și-a intrat deja în drepturi, Grecia a fost deja luată cu asalt de turiștii din România. Chiar dacă vor fi unele probleme la graniță, în această perioadă marcată de restricții, Grecia este prima țară care a anunțat că elimină condițiile de carantină pentru turiști.


 
Se pot face și în această perioadă circuite turistice în Thassos, Paralia Katerini sau Corfu, cu mașina personală, în familie, astfel încât să se reducă la maximum interacțiunile cu ceilalți. De la București, traseul cel mai scurt este spre Giurgiu - Ruse - Sofia - Kavala – Keramoti, acesta fiind portul unde se face îmbarcarea pe feribot, pentru insula Thassos. Și drumul în sine este fascinant, iar cei care nu se grăbesc să ajungă la plajă foarte repede pot profita de câteva popasuri, pentru a vizita obiectivele turistice de pe traseu. Astfel vacanța de vară se îmbogățește cu experiențe minunate. Mănăstirea Rila, de exemplu, este unul dintre punctele de oprire în aceste excursii. Este cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei și unul din cele mai importante monumente culturale, istorice și arhitectonice ale Europei de Sud-Est. 

 

Atracțiile ”Insulei de smarald”

 

Cei care pleacă la drum la primele ore ale dimineții ajung, pentru îmbarcarea pe feribot, în portul Keramoti la amiază, pentru a traversa spre insula Thassos. Denumită și „Insula de smarald”, este de o frumusețe deosebită, fiind acoperită de pini, măslini și diferiti arbuști care formează o întindere verde. Cele mai importante localități unde se pot face excursii sunt Aliki, Astris, Limenas, Limenaria, Potos, Prinos sau Scala Potamia. Sunt spectaculoase și micile localități, unde tradițiile locale sunt foarte bine conservate, astfel încât le oferă vizitatorilor prilejul de a pătrunde în tainele comunității. Pe insula Thassos, o astfel de localitate este Theologos, sat tradițional din partea muntoasă a insulei, înconjurată de livezi de măslini, la distanță de zece kilometri față de localitatea turistică Potos.

 

Insula Thassos este cea mai accesibilă pentru turiștii din România care vor să călătorească până acolo cu mașina personală.
 

×
Subiecte în articol: grecia