x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Lacul de forma României și poveștile sale terifiante din adâncuri

Lacul de forma României și poveștile sale terifiante din adâncuri

16 Ian 2019   •   20:35

Lacul glaciar Iezer, aflat în Munţii Şureanu, la 1.840 de metri altitudine este o întindere de apă plină de mister, despre care se mai spun și astazi multe povești înfricoșătoare.

Ascuns într-o zonă împădurită „lacul fără fund”, cum mai este numit, îți încântă privirea cu peisaje de vis, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din România. O altă caracteristică ce face ca acest lac să fie unul cu totul special este forma sa, care are aspectul hărţii ţării noastre.

Iezeul are o adâncime de 8 metri, o lungime de 94 de metri și o lățime de 91 m, însă limpezimea apei creează iluzia optică a adâncimii mici. În realitate, însă, apa este adâncă încă de la mal, extrem de rece și poate cauza crampe musculare chiar în timpul verii.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

În bătaia soarelui, luciul verzui – turcoaz al lacului oferă imagini de o splendoare rar întâlnită în Carpaţi. Chiar și atunci când suflă vântul, apa lacului rămâne calmă, încrețindu-se ușor ca un mare cearșaf verzui. Cu toate acestea, turiștii care vin să vadă această minunăție a naturii nu se pot bucura de o baie în apele turcoaz ale lacului. Nici localnicii sau ciobanii care își pasc oile în zonă nu îndrăznesc să intre în apele "liniștite " ale Iezerului.

Cauza este efectul pe care.........................

Citește mai departe despre misterele lacului Iezer

×