x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Machu Pichu va fi redeschis vizitatorilor din 1 iulie. Peru menține frontierele închise

Machu Pichu va fi redeschis vizitatorilor din 1 iulie. Peru menține frontierele închise

14 Iun 2020   •   18:30
Machu Pichu va fi redeschis vizitatorilor din 1 iulie. Peru menține frontierele închise

Situl arheologic Machu Picchu va fi redeschis vizitatorilor de la 1 iulie pentru maximum 675 de turişti pe zi, transmite EFE. Acesta a fost închis pe 16 martie din cauza pandemiei de coronavirus. 

Acesta va fi deschis inițial doar pentru turiştii autohtoni, întrucât Peru menţine frontierele închise. Din iulie, guvernul va permite deplasarea între provincii.

Principala atracție turistică a Perului și unul dintre cele mai fascinante locuri din lume primea zilnic circa 5.000 de vizitatori.

Guvernatorul de Cusco, Jean Paul Benavente, a declarat că limita va fi de 75 de turiști/oră pentru cele patru trasee diferite care pot fi parcurse în zona unde se află vestigiile incaşe, cu durata maximă de o oră şi 20 de minute.

Protocolul de prevenire a contagierilor include o serie de norme pentru evitarea contactului sau apropierii excesive între vizitatori.
Documentul va fi aprobat de Ministerul Sănătăţii și  reguli precum distanţarea fizică, utilizarea măştilor de protecţie şi accesul restricţionat în unele zone.

Transportul terestru şi aerian pentru pasageri la nivel naţional va fi permis în cea de-a treia etapă de relaxare.

Încă nu există o dată concretă pentru redeschiderea frontierelor şi reluarea zborurilor internaţionale.

Deşi a fost prima ţară latino-americană care a decretat izolarea generală şi obligatorie, când erau doar 71 de cazuri, coronavirusul s-a răspândit rapid în Peru, țară care a raportat, până în prezent, 220.749 de contagieri şi 6.308 de decese.

×
Subiecte în articol: machu picchu peru