x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Măsurile necesare în contextul epidemiilor și pandemiilor

Măsurile necesare în contextul epidemiilor și pandemiilor

de Diana Scarlat    |    07 Iul 2020   •   10:50
Măsurile necesare în contextul epidemiilor și pandemiilor

Industria ospitalității trebuie să ia măsurile de precauție necesare, în perioada aceasta. Obligația de a avea grijă de sănătatea oamenilor se extinde la turiști, angajați, furnizori și colaboratori, astfel încât nimeni să nu fie în pericol de contaminare. Certificarea „Hello Hygiene” a fost creată astfel încât să sprijine măsurile preventive organizaționale.

 

 

Printr-o evaluare independentă și certificare, organizațiile sunt capabile să-și verifice respectarea obligației de a avea grijă de oameni, de a demonstra transparența și de a câștiga încrederea oaspeților sau a partenerilor. Certificarea „Hello Hygiene” pentru industria ospitalității reprezintă un proces sistematic ce ar putea ajuta organizațiile să-și definească, să revizuiască și să evalueze practicile actuale. De asemenea, să-și alinieze eforturile, să utilizeze punctele forte și acestea să fie clare, în privința angajamentelor de a furniza continuu bunele practici de igienă și siguranță. Schema de certificare „Hello Hygiene” este creată sub licența IQNet, iar la stabilirea acestei scheme s-au avut în vedere recomandările și orientările naționale și internaționale legate de prevenirea bolilor transmisibile. Acestea includ toate protocoalele internaționale, inclusiv Codex Alimentarius – HACCP și Ordinele aferente epidemiei COVID-19 ale Guvernului României.

 

Avantajele certificării „Hello Hygiene”

 

Certificarea ajută industria ospialității să protejeze afacerile. „În caz de litigii sau reclamații, întrebarea: care este nivelul rezonabil de grijă față de oaspeți, la care ne așteptăm – este adesea decisivă. Un audit al obligației de a avea grijă, efectuat de SRAC, este acela de a ajuta organizațiile să-și aprecieze numărul și nivelul acțiunilor aferente obligației de avea grijă de oameni, implementate în raport cu standardele și valorile de referință internaționale. Certificarea confirmă nivelul de măsuri de igienă și siguranță exercitat, subliniază potențialul de îmbunătățire, reduce riscurile în ceea ce privește responsabilitatea juridică, ajută la câștigarea și la menținerea încrederii. De asemenea, ajută la protejarea reputației fiecărei companii”, explică reprezentanții SRAC.

 

Certificările SRAC sunt recunoscute și la nivel internațional, după ce s-a încheiat parteneriatul cu IQNet (The International Certification Network).

×