x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Metodă rapidă de învățare a unei limbi străine... în vacanță

Metodă rapidă de învățare a unei limbi străine... în vacanță

06 Aug 2020   •   12:55
Metodă rapidă de învățare a unei limbi străine... în vacanță
Sursa foto: AlexRaths/Getty Images/iStockphoto

Poate n-o să stai chiar la un hotel de 5 stele – o fi de 4, ori numai de 3 – dar cu siguranță felul în care vei consuma o astfel de vacanță merită punctajul maxim.

Și asta pentru că vei beneficia de toate ingredientele. Un loc special de pe planetă, dedicat vacanțelor 365 de zile pe an. Un plus adus de vestigiile istorice (care pendulează între Antichitatea cea mai.... veche – templele megalitice de aici fiind mai bătrâne decât cel de la Stonehenge - și epoca de glorie Cavalerilor Ioaniți ce vor căpăta curând supra-numele de Cavaleri de Malta). O natură fascinantă și... multă, multă distrație – căci locul pe care vreau să vi-l recomand este renumit drept... Ibiza din mijlocul Mediteranei. 

St. Julian, mica și febrila stațiune malteză aflată în golful cu același nume, la nord de capitala Valetta, este, vara toată un fel de centru mondial al cursurilor de limbi străine, care se învață după metoda “imersiunii” - doar te afli la malul unei mări, nu-i așa? De fapt, numele științific al acestui demers pedagogic este altul – metoda comunicativă - și a fost creat în urmă cu peste 130 de ani de lingvistul Maximillian Berlitz. Berlitz s-a născut într-o familie de evrei din Germania, a emigrat mai întâi în Franța, apoi dincolo de Ocean. Prima școală care i-a urmat preceptele a fost fondată de el în Rhode Island, Statele Unite, în 1878, și a pornit de la nevoia de a-i învăța pe americani franceza și germana. Pare o ironie, dar azi, în cele peste 550 de școli răspândite în 70 de țări, limba cea mai des urmată de cursanți este engleza...

Metoda comunicativă

În ce constă metoda comunicativă?..........

Citește mai mult AICI

×