x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Minivacanţă „last minute” în Grecia

Minivacanţă „last minute” în Grecia

de Diana Scarlat    |    23 Apr 2019   •   16:01
Minivacanţă „last minute” în Grecia

Luna mai este perfectă pentru o minivacanţă pe plajele Greciei, unde vara vine mult mai devreme decât în România. Chiar şi sfârşitul de aprilie poate fi bun de plajă, iar această perioadă este ideală şi pentru a petrece aici Paştele ortodox. Ofertele agenţiilor de turism sunt foarte atractive, se fac reduceri substanţiale „last minute”.

 

Un circuit de patru sau cinci zile porneşte de la costuri de circa 180-200 de euro de persoană, în Thassos, Paralia Katerini sau Corfu, cu autocarul şi cazare la hoteluri de trei stele. Mai mult, unele pachete turistice includ, ca bonus, masa festivă de Paşte. Cei care aleg o astfel de minivacanţă cu autocarul, la preţuri reduse, trebuie să ştie că din Bucureşti se pleacă, de obicei, la primele ore ale dimineţii, astfel încât drumul să nu reducă prea mult din timpul dedicat excursiei. Dacă îmbarcarea în autocar se face de la Bucureşti, traseul cel mai scurt este spre Giurgiu - Ruse - Sofia - Kavala – Keramoti, acesta fiind portul unde se face îmbarcarea pe feribot, pentru insula Thassos. Dar şi drumul în sine este fascinant, iar autocarul face popas de mai multe ori, pentru vizitarea unor obiective turistice.

 

Locuri de popas şi de vizitat

Mănăstirea Rila, de exemplu, este unul dintre punctele de oprire în aceste excursii. Este cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei şi unul dintre cele mai importante monumente culturale, istorice şi arhitectonice ale Europei de Sud-Est. Plecaţi dis-de-dimineaţă, turiştii ajung, astfel, în Grecia, la orele amiezii, pentru îmbarcarea pe feribot, în portul Keramoti. De aici se poate traversa spre insula Thassos. Denumită şi „Insula de smarald”, este de o frumuseţe deosebită, fiind acoperită de pini, măslini şi diferiti arbuşti care formează o întindere verde. Cele mai importante localităţi pe care le pot vizita excursioniştii sunt Aliki, Astris, Limenas, Limenaria, Potos, Prinos sau Scala Potamia. Pentru cei care ajung pe insula Thassos de Paşte, o vizită la Mănăstirea Sfântul Mihail este aproape obligatorie. Iar pe lângă excursii şi vizitarea oiectivelor turistice, pachetele pregătite de agenţii pentru Paşte includ participarea la slujba de Înviere şi o masă festivă cu preparate tradiţionale greceşti şi program folcloric, la una dintre tavernele care-şi aşteaptă turiştii în zilele de sărbătoare. Cele mai spectaculoase sunt micile localităţi, unde tradiţiile locale sunt foarte bine conservate, astfel încât le oferă vizitatorilor prilejul de a pătrunde în tainele comunităţii. Pe insula Thassos, o astfel de localitate este Theologos, sat tradiţional din partea muntoasă a insulei, înconjurată de livezi de măslini, la distanţă de zece kilometri faţă de localitatea turistică Potos.

×
Subiecte în articol: minivacanţa grecia