x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Mofete şi relaxare cu ape minerale, la Covasna

Mofete şi relaxare cu ape minerale, la Covasna

de Diana Scarlat    |    18 Iun 2019   •   12:32
Mofete şi relaxare cu ape minerale, la Covasna

În inima României, la doar 60 de kilometri distanţă faţă de Braşov, Covasna este locul ideal pentru relaxare şi tratamente balneo-climaterice. Judeţul are peste 1.000 de izvoare de ape minerale, cu proprietăţi diferite, iar aerul este puternic ionizat, foarte bun pentru o reală detoxifiere a trupului şi a minţii. Oraşul Covasna este renumit pentru bazele de tratament, dar şi pentru noile centre SPA, care au atras turişti din toate categoriile, în ultimii trei ani. Dar locuri ideale pentru relaxare şi tratamente sunt peste tot, în judeţ, printre cele mai căutate fiind centrele wellness care au şi mofete.

 

Fie că eşti în centrul staţiunii balneare Covasna şi alegi unul dintre izvoarele cu apă minerală din locul special amenajat, fie că te afli într-o localitate mică din judeţ, la o pensiune unde poţi face şi tratamente balneare, sau că ai ales o excursie cu mocăniţa, spre munte, totul este făcut aici pentru relaxare şi revigorare. Oraşul Covasna este cunoscut de mulţi ani pentru tratamentele balneo, însă noua ofertă a staţiunii se adresează şi tinerilor, cu precădere celor predispuşi la boli profesionale, din cauza sedentarismului şi a numărului foarte mare de ore petrecute la birou. Investitiile în hoteluri, infrastructură, SPA-uri şi facilităţile de distracţie au fost făcute tocmai penntru a atrage turişti din toate categoriile de vârstă. Aici se află şi una dintre cele mai mari mofete din lume, la Spitalul de Cardiologie, pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi, unde intră până la 100 de persoane în acelaşi timp. Mofeta spitalului este recunoscută şi ca una dintre cele mai frecventate din lume, aici făcându-se zilnic până la 500 de proceduri de tratament. De aici a primit denumirea şi „Metoda Covasna”, creată de dr. Benedek Geza, fostul director al Spitalului de Cardiologie - un tratament fără medicamente, pentru şase tipuri de afecţiuni. Este destinaţia ideală pentru tratarea în mod 100% natural a bolilor cardiovasculare, a afecţiunilor tubului digestiv, a bolilor metabolice sau ale sistemului neuropsihic, afecţiunilor reumatice sau ginecologice.

 

Minunile naturii vindecă şi revigorează

 

Judeţul Covasna înseamnă peste 1.000 de izvoare de apă minerală, mofete (emanaţii de CO2) şi aerul puternic ionizat cu ioni negativi, de cea mai bună calitate. Aerul curat, cura cu ape minerale şi tratamentul cu mofete au împreună efect vindecător şi de revigorare totală, pentru oricine, cu excepţia celor care suferă de boli infecţioase, tumori maligne, decompensări cardiace avansate sau tulburări de ritm cardiac. Centrele de tratament, SPA şi wellness ale hotelurilor sunt deschise tot timpul anului, astfel că o vacanţă la Covasna poate fi planificată oricând. Cei mai mulţi turişti preferă, totuşi, vara, pentru a scăpa de căldura sufocantă, tocmai pentru că aici sunt mereu temperaturi plăcute. Foarte important de ştiut este faptul că multe dinntre hotelurile renumite din Covasna, care au fost renovate recent, nu şi-au dorit clasificare de patru stele, rămânâmd la trei, deşi serviciile sunt cu mult superioare celor specifice acestei clasificări. Hotelierii au şi explicaţii pentru această alegere, deoarece publicul ţintă „tradiţional” al zonei ar putea respinge o ofertă mai costisitoare.

Ce sunt mofetele şi la ce ajută

 

Mofeta este o emanaţie de gaz degajată natural, prin degazeificarea apelor minerale. Este benefică în tratarea mai multor afecţiuni, în special a celor cardiovasculare şi a problemelor circulatorii. În judeţul Covasna sunt foarte multe mofete, atât la centrele de tratament ale hotelurilor cunoscute, cât şi în noile centre SPA şi wellness din pensiunile agroturistice. Cele mai cunoscute mofete sunt în staţiunea Covasna, Bardócz şi Bene, aflate chiar în centrul oraşului, unde conţinutul de dioxid de carbon poate atinge concentraţia de 98%. Concentraţia mare de dioxid de carbon garantează un tratament mai eficient.

×