x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Moș Crăciun merge la plajă, în Cipru

Moș Crăciun merge la plajă, în Cipru

de Diana Scarlat    |    08 Oct 2019   •   13:00
Moș Crăciun merge la plajă, în Cipru

Până în ultimele zile ale toamnei și chiar în lunile de iarnă, plajele cipriote își așteaptă turiștii care încă mai caută soare și o baie-n apa mării. Adesea, hotelurile se împodobesc pentru a-l aștepta pe Moș Crăciun, la sfârșit de noiembrie, în timp ce afară sunt temperaturi de 30-35 de grade Celsius, apă mării e bună pentru baie, iar turiștii se bucură de soare, în costume de baie. Chiar dacă în zona grecească a Ciprului sunt prețuri mai mari decât în destinațiile cele mai căutate de români – Grecia sau Turcia – pachetele turistice din extrasezon sunt foarte atractive, iar vremea ține cu turiștii, până în decembrie.

 

Aeroportul din Larnaca este poarta de intrare în paradisul ce se întinde de-a lungul Mării Mediterane, în zona grecească a insulei. Dacă vorbim despre temperatură, media oficială este de 23-24 de grade Celsius în Cipru, însă încălzirea globală face ca temperaturile să fie mai mari cu aproape 10 grade Celsius, în cea mai mare parte a anului. Astfel, Moş Crăciun îşi va trage sania pe nisipul scăldat de razele Soarelui, de Revelion se poate face plajă uneori, iar Paștele este deja o sărbătoare de vară aici. Chiar și atunci când vremea nu este atât de prietenoasă, multe dintre hotelurile de lux din stațiunile turistice de la malul mării le oferă turiștilor piscine încălzite. Larnaca și Limasol sunt stațiunile pline de turiști, chiar și în extrasezon, nu doar vara. Alte puncte de atracție ale litoralului cipriot sunt stațiunile Aya Napa și Paphos. 

 

Pachete complete și petreceri tradiționale 

 

Pachetele turistice oferă, în afară de transport, cazare și masă, excursii cu degustări de vinuri autohtone, la Kikos Monastery, unde se află celebra icoană făcătoare de minuni a Sfântului Luca. Drumul prin munţii Throdos este spectaculos şi foarte mulţi turişti aleg această excursie. Oferta autohtonă e completată de preparatele din bucătăria cipriotă, pe care localnicii o promovează cu succes. 

Petrecerile „Ciprus Night” reprezintă o atracție. Sunt petreceri tipice pentru insulă, care încep la ora 10 seara şi ţin până la 4 dimineaţa. Turiştii învaţă să danseze şi au mâncare şi băutură nelimitat. 

 

 

×
Subiecte în articol: turism cipru