x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Nuntă în Casablanca

Nuntă în Casablanca

de Catinca Tăbăcaru    |    29 Mar 2009   •   00:00
Nuntă în Casablanca
Sursa foto: Catinca Tăbăcaru /

În noiembrie anul trecut mă sună buna mea prietenă din copilărie, Nikki Mabro, şi îmi spune: "Catincă, îmi pare rău dar am decis să-mi anulez nunta - imensă, scumpă şi superbă, planificată pentru vara viitoare în Toronto şi să o fac de Crăciun, în Casablanca". Uau!



Şi Nikki a continuat "filmul" la telefon: "Eu şi Steve (viitorul soţ) ne-am plictisit de a organiza o nuntă cu 300 de invitaţi, să alegem meniuri din acelea impuse de restaurantele canadiene, să decidem care flori, care farfurii, care muzică etc... Gata! Vom merge la Casablanca împreună cu părinţii şi fraţii noştri şi nu mai invităm pe nimeni. Mă doare sufletul că nu te voi avea lângă mine...".

Am închis telefonul şi după zece minute îmi luam bilet pentru Casablanca. M-am destăinuit mamei lui Nikki care, nu ştiu de ce, dar nu a fost surprinsă deloc! "Tipic", mi-a zis, şi mi-a indicat unde o să o găsesc pe tânăra mireasă cu o zi înaintea nunţii. 

NEINVITATĂ. Am aterizat în Casablanca şi cum am ieşit din aeroport am fost imediat înconjurată de... "taxişti". M-am tocmit la sânge (ca o româncă bună) cu câţiva tipi care mă credeau "turistă" (ha!). După câteva minute am ajuns la un compromis cu un taximetrist tânăr (şi niţel drăguţ), care m-a dus până la destinaţia mea în El Jadida, un orăşel pe mare, la o oră de Casablanca. Am bătut la uşă cu inima cât un purice. Pentru un moment m-am întrebat dacă nu cumva am făcut o prostie. Am venit la nuntă neinvitată!

În prag a apărut mireasa în persoană care, după o clipă de uimire, a început să ţipe de bucurie "Oh my God, I am so happy you are here!!!! You are so crazy!!!" şi amândouă ţopăiam îmbrăţişate, spre deliciul celor aflaţi în casă. După momentul de euforie m-am aşezat la masa ei de lucru pentru a finaliza împreună ultimele 100 de lucruri dinaintea nunţii. După vreo oră am aflat că nu am fost eu singura cu ideea "simpatică" de a veni la o nuntă neinvitată. Pe prag se afla prietenul cel mai bun al lui Steve, care a avut o reacţie aproape asemănătoare cu cea a lui Nikki, poate puţin mai bărbătească: "Dude, I felt so cheated because Nikki had a friend, now I get one too! Sweet! I love you man!".

MASA ŞI DANSUL. Nunta nu a avut nimic protocolar, nimic "organizatoric", a fost doar iubire şi suflet. În seara dinaintea ceremoniei, noi, cele cinci femei am cules flori din grădinile oraşului, le-am dus la biserică şi am umplut practic lăcaşul de cult cu flori. L-am cunoscut pe tânărul preot al unicei biserici ortodoxe din Casablanca, care se pare că era la prima lui oficiere a unei cununii. A doua zi, în biserică eram 13 persoane, împreună cu tânărul şi emoţionatul preot. Rugăciunile au fost spuse de fraţii mirelui şi noi, ceilalţi, am făcut fotografiile, lucruri care au creat o sublimă stare de intimitate, linişte şi bucurie.

"Masa şi dansul" au fost găzduite de cel mai romantic restaurant din Casablanca, Rick's (cel care apare în filmul "Casablanca").

Rick's e un restaurant superb, în stil marocan, cu pereţi albi, mozaicuri albastre, galbene şi negre, mobilă "tăiată" în detalii impresionante şi plante... plante în toate încăperile. Indiferent de anotimp te simţi aici ca fiind într-o grădină exotică decorată în stilul anilor '40. A fost o nuntă, care a mers la casa inimilor invitaţilor. Dar lucrul care o să-mi rămână ca o amintire pe viaţă este momentul în care i-am surprins pe tinerii însurăţei, retraşi într-un separeu, unde dansau lent, se îmbrăţişau şi se sărutau...

×
Subiecte în articol: exotic casablanca