x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Skopelos, insula care promite paradisul pe pământ

Skopelos, insula care promite paradisul pe pământ

14 Mai 2013   •   14:24
Skopelos, insula care promite paradisul pe pământ

Dacă te-ai întrebat vreodată care este insula din Grecia ce păstrează cea mai bogată vegetaţie şi care nu se zgârceşte să ofere turistului frumuseţi ale peisajului sălbatic, ei bine, îţi spunem că numele său e Skopelos. Locul poate fi explorat din Volos (portul din Thessalia), de unde cu un feribot încăpător turiştii sunt transportaţi pe insula care promite paradisul pe pământ.

Cele mai frumoase plaje din Insula Skopelos

Mulţi spun că aici îţi vei dezmorţi cu adevărat picioarele pentru a ajunge să se bucuri de plajele sălbatice. Asta pentru că în Skopelos terenul e uşor inaccesibil, stâncos, însă tocmai acest lucru face ca excursia fie mai atractivă. Albastrul serafic, aproape ireal  face ca Marea Egee, care scaldă țărmul, să pară un loc de poveste din care nu ai mai vrea să pleci nicicând. Plajele cu renume sunt Velanio, unde se răsfaţă la soare mai ales nudiştii, precum şi Agnondas, Limnonari, Panormos, Adrines, Kastani, Ellios, Kalives, Perivoliu şi nu în ultimul rând Chondrogioros. Un paradis din Elada, unde casele cu acoperişuri albastre, dar şi străduţele pavate cu piatră cubică pe care stau înşirate taverne primitoare sunt atracţii ce nu trec neobservate. Plantaţiile de măslini şi livezi cu pruni oferă insulei Skopelos un plus de preţiozitate.

Nu trebuie ocolite monumentele bizantine, Mormântul Piraţilor din Sedoukia, Castelul Veneţian sau satele ce şi-au păstrat din bogăţia culturală şi istorică ca Glossa, Clima şi Elios.

Pentru un mic dejun complet, prânzuri delicioase şi cine romantice poţi poposi în tavernele Pavlos, Agnanti sau Adrina Beach. Au ce oferi turiştilor care iubesc mâncarea sănătoasă şi variată.  Un rai gastronomic, din care nu lipsesc salatele foarte uşoare şi preparatele din pui vită şi porc.

Oferta sejur Skopelos

Hotel Aperitton 3* - de la 16 Euro/pers./noapte, cazare cu mic dejun. Europa Travel  www.europatravel.ro tel 021.94.07

×