x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Operatorii din turism practică reduceri între 5%- 25% pentru vacanţa de iarnă

Operatorii din turism practică reduceri între 5%- 25% pentru vacanţa de iarnă

de Elena Stan    |    12 Noi 2012   •   20:22

Agenţiile de turism au venit cu oferte noi dar şi cu preţuri reduse pentru persoanele care îşi achiziţionează din timp un pachet turistic pentru petrecerea Crăciunului sau Revelionului.

Reducerea variază în funcţie de destinaţia aleasă, de perioada de şedere, de serviciile incluse dar şi de mijlocul de transport. Astfel, turiştii care achiziţionează din timp un pachet turistic pentru vacanţa de iarnă poate beneficia de o reducere ce variază între 5%- 25% din preţul total.

"Acordăm discounturi de 10% pentru un Crăciun la Predeal sau în Poiana Braşov, în hoteluri de 3*-4* şi cina festivă în seara de Ajun inclusă”, a spus Oana Şerban, specialist marketing Europa Travel.

"Pentru un sejur de 5 nopţi în Antalya, cu opţiuni de demipensiune, all inclusive sau ultra all inclusive, reducerile early booking variază între 10%-25%. De asemenea, menţionăm şi reducerile pentru staţiunile de schi din Bulgaria (Borovets, Pamporovo, Bansko), care ajung până la 25%.

Cel mai ieftin Revelion este pe litoralul bulgăresc, în staţiunea Byala. Pentru un pachet de 3 nopţi într-un hotel de 4 stele cu all inclusive şi transport individual tarifele pornesc de la 74 euro/persoană.  Cel mai scump Revelion este în Pacificul de Sud (Tahiti – Bora Bora - Moreea – Hiva). Un sejur de 12 nopţi ce include cazare cu mic dejun, trei cine la hoteluri de 3-4 stele, transport avion (intercontinental şi local), transferuri şi excursii locale costă 8.490 euro/persoană”, a declarat Oana Şerban.

Unele agenţii au reduceri doar pnă la sfârşitul acestei luni.

"În această lună oferim reducere de 10%-15% pentru pachetele de Revelion, însă perioada ofertei diferă în funcţie de fiecare unitate de cazare în parte. Majoritatea reducerilor sunt valabile până pe 30 noiembrie. Revelionul la Durău, la Hotel Brânduşa 2* costă 830 Lei/pers. pentru 3 nopţi cazare, masă festivă de Revelion, carnaval. La Băile Olăneşti, Revelionul costă 901 Lei/pers. pentru 3 nopţi cazare cu demipensiune, masă de Revelion, carnaval la hotel de trei stele. O altă opţiune pentru Revelion este Complexul Albota din Arpaşu de Sus care are tarif de la 2.251 Lei/pers./sejur pentru 4 nopţi cazare cu all inclusive şi cină festivă de Revelion, acces la saună şi fitness, foc de tabără, plimbare cu sania trasă de cai şi acces la ferma proprie bio. Crăciunul la acelaşi complex hotelier costă de la 1.375 Lei/pers. pentru 3 nopţi cazare cu all inclusive”, ne-a declarat Adrian Voican, director al agenţiei Bibi Touring.

Sunt agenţii care au în ofertă destinaţii interne mai scumpe decât cele externe

Turiştii pot opta şi pentru staţiunea Moeciu de Sus, unde la Pensiunea Vlahia Inn de patru stele, unde tariful de Revelion este de la 2.405 Lei/pers. pentru 5 nopţi cazare cu all inclusive, carnaval, masă festivă de Revelion, plimbare cu sania, foc de artificii la trecerea dintre ani, divertisment şi acces la patinoar propriu. Crăciunul la aceeaşi pensiune costă de la 1.925 Lei/pers. pentru 5 nopţi cazare cu all inclusive, prânz festiv de Crăciun, masă festivă de Crăciun, plimbare cu sania, o noapte gratuită, divertisment. "Cel mai ieftin Revelion este la Hotel Postăvarul Braşov de o stea. Acesta costă 525 lei/pers pentru sejur de trei nopţi şi masă de Revelion cu divertisment. La polul opus avem Hotel Orizont-Predeal, unde patru nopţi cu pensiune completă, cină festivă de Revelion la Restaurant Mioriţa, acces la SPA costă 2.760 lei/pers/sejur”, a spus  Adrian Voican.
"Pentru Revelion, Hotelul Orizont din Predeal are tarif de 2.610 Lei /pers. pentru 4 nopţi cazare cu pensiune completă şi cină de Revelion.

La Băile Tuşnad, Revelionul costă 1.600 Lei/pers. pentru patru nopţi cazare cu pensiune completă la hotel de trei stele şi cină de Revelion. Hotelul Parc de trei stele din Buziaş are ofertă de Revelion care costă 660 Lei/pers. pentru două nopţi cazare cu demipensiune şi cina de Revelion. Iubitorii schiului pot alege Poiana Braşov, unde Revelionul la Hotel Rina Vista de trei stele costă 404,50 Euro/pers. pentru patru nopţi cazare cu demipensiune şi cină de Revelion. În Budapesta, tarifele pentru noaptea dintre ani sunt de la 106 Euro/pers. pentru trei nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele. Cel mai ieftin Revelion de la Transilvania Travel este cel la Braşov, la hotel de două stele, pentru care turiştii plătesc de la 543 Lei/pers. pentru două nopţi cazare. Cel mai scump Revelion este cel la Predeal – 2.760 Lei/pers. la hotel de patru stele, pentru care însă locurile alocate s-au epuizat, la fel şi pentru Hotelul Poieniţa de două stele din Băile Felix”, ne-a declarat Andrada Crânguş, director de marketing Transilvania Travel.

Românii preferă pârtiile din Bulgaria şi Austria

Deja au început rezervările pentru Revelion pentru destinaţii externe, în topul preferinţelor fiind Austria şi Bulgaria, dar există cerere şi pentru destinaţiile din România. Până acum vânzările sunt la acelaşi nivel ca şi anul trecut, însă ne aşteptăm la o creştere de minim 5% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011. "Vânzarile au început şi comparativ cu anul trecut avem o uşoara creştere de aproximativ 10%”, ne-a declarat Adrian Voican, directorul agenţiei Bibi Touring. Sunt şI români care îşi permit să dea câteva mii de euro pentru o petrecere reuşită. "Cele mai cerute destinaţii pentru noaptea dintre ani sunt: Dubai, Punta Cana, Riviera Maya, Cuba, Brazilia, în general destinaţiile exotice şi, desigur, pachetele de schi în Bulgaria”, ne-a declarat Mariana Iancu, senior sales coordinator Pegas Holidays.

Crăciun la New Your de la 1.400 de euro
Pentru un Revelion în  Dubai la hotel de patru stele tariful porneşte de la  773 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi de cazare cu mic dejun. Tot pentru un revelion în Dubai, dar la celebrul Hotel Burj Al Arab, vom plăti de la 10.615 Euro/pers., iar preţul include transport cu avionul cu toate taxele incluse , transfer privat la şi de la hotel, 7 nopţi cazare în cameră deluxe suite cu bed & breakfast şi cină festivă de Revelion. Crăciunul la New York, la Hotel Morgans 4* costă de la 1.412 euro/ persoana, pentru 6 nopţi  cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus, bilet avion Bucureşti- New York- Bucureşti, taxele de aeroport. Turiştii care doresc un Crăciun mai exclusivist pot alege Hotelul Courtyard By Marriott Messe 5* din Viena cu tarif de la 240 euro/ persoană, pentru 4 nopţi cazare în camera dublă cu mic dejun inclus, bilet de avion Bucureşti- Viena- Bucureşti (taxele de aeroport nu sunt incluse 95 euro/ persoana).

Cei care nu şi-au făcut încă rezervări pentru petrecerea vacanţei de iarnă o pot face la Târgul de Turism al României, care se va desfăşura între 15 şi 18 noiembrie la Romexpo. Touroperatorii prezenţi la târg vor vinde vacanţele cu 5%-15% mai ieftin pentru turiştii care cumpără în perioada evenimentului.
Ofertele vizează în principal sărbătorile de iarnă, dar pot fi cumpărate pachete şi pentru Paşte şi chiar pentru sezonul estival.

"Cel mai ieftin Revelion este cel la Viena, (169 Euro/pers.), iar printre cele mai scumpe Revelionae se numără Dubai de la 823 Euro/pers., Cuba - de la 2345 de Euro/pers., Thailanda - Bangkok - Pattaya - de la 1365 Euro/pers., Revelion în Vietnam, la preţuri începând de la 1910 dolari + 1310 Euro/pers. şi Singapore – Malaezia - de la 1975 dolari + 720 Euro/pers”, ne- a declarat Marius Berca, director de marketing Christian Tour:

×
Subiecte în articol: oferte turism vacanta de iarna