x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Oraşele din România preferate de străini

Oraşele din România preferate de străini

de Diana Scarlat    |    23 Iul 2019   •   11:41
Oraşele din România preferate de străini

Cele mai frumoase oraşe ale Transilvaniei sunt preferate de turiştii din vestul Europei care vizitează România în excursii cu autocarul. Şi numărul acestora este din ce în ce mai mare, conform datelor analizate de operatorii de transport în scop turistic. Creşterile din „incoming” sunt deja importante.

 

Destinaţiile preferate de turiştii străini care vizitează România în excursii cu autocarul sunt Braşov, Sibiu şi Cluj, iar un turist din cinci care rezervă bilete de călătorie pentru a vizita ţara noastră este din străinătate, conform datelor analizate de Memento Group, care include compania de transport Memento Bus şi turoperatorul Christian Tour. „Aproximativ 20% dintre turiştii care intră pe platforma de rezervări bilete de autocar mementobus.com sunt din afara României. Cele mai multe rezervări din străinătate vin din Marea Britanie, Italia, Germania, Spania, dar există rezervări şi din Statele Unite ale Americii şi din Franţa. Cele mai accesate rute sunt Braşov-Sibiu şi Braşov-Cluj, cu plecare din Bucureşti, iar rezervarea se face cu una-două săptămâni înainte, spre deosebire de călătorul român, care, de cele mai multe ori, îşi cumpără biletul de autocar cu o zi-două înainte de data plecării”, arată studiul touroperatorului.

 

Autocarul, din nou la modă

 

Până la finalul lunii iunie 2019, aceeaşi companie – care operează curse şi în Europa şi este prezentă în Spania (Mallorca şi Tenerife), Serbia şi Grecia – a transportat aproximativ 15.000 de turişti pe cursele ocazionale şi peste 7.000 de turişti pe cursele charter cu autocarul. Pe lângă aceştia, aproximativ 7.000 de călători au rezervat bilete pe platforma companiei dedicată curselor operate de partenerii acesteia - 24 de transportatori, între care şi compania Atlassib. Potrivit datelor analizate, tinerii cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani reprezintă principala categorie care călătoreşte cu autocarul. „Procentul acestora se ridică la 43% din total, fiind urmaţi de cei din categoria de vârstă 35-44 de ani, în proporţie de 23,5%”, mai arată studiul.

 

Turistul are la dispoziţie un număr mare de destinaţii şi curse din care poate alege. Acoperim atât rute interne, cât şi externe.

 

Mircea Fărtăiş, director general Memento Bus

 

 

×