x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Parco Nazionale Arcipelago Di La Maddalena – pentru iubitorii de natura

Parco Nazionale Arcipelago Di La Maddalena – pentru iubitorii de natura

07 Mai 2013   •   11:48
Parco Nazionale Arcipelago Di La Maddalena – pentru iubitorii de natura

Intre Sardinia si Corsica exista un loc care a ramas aproape neatins de om: arhipelagul La Maddalena, un grup de 62 de insule si insulite care, cu exceptia insulei La Maddalena, nu sunt locuite, dar ofera adapost unei imense varietati de flora si fauna.

Pe cei aproape 180 de kilometri de tarm, arhipelagul are cateva dintre cele mai frumoase plaje ale Mediteranei. Cele mai renumite sunt|: Spiaggia Rosa (plaja roz), Spiaggia del Cavaliere de pe insula Budelli, Spiaggia Giardinelli – legata de La Maddalena printr-un istm si Spiaggia di Porto Massimo, situata la sase kilometri de La Maddalena. Aici este si un mic sat de pescari, iar privelistea si culorile sunt minunate.

La Madalena, insula-mama si capitala arhipelagului, este poarta de intrare in Parcul National. Insula mai este numita si Maldivele mediteranean, iar orasul La Maddalena, supranumit, mai demult, “Micul Paris” (da, au si italienii micul lor Paris!), este unul dintre cele mai frumoase orase din Sardinia. Are o arhitectura deosebita, bulevarde largi si piete mari, din care pornesc alei si stradute ce duc spre centrul orasului vechi. O plimbare prin frumosul oras este ca o calatorie in timp. Viziteaza Piazza Umberto I, din centrul urbei. De aici, mergi pe Via Garibaldi, strada care duce spre port, plina cu magazine, baruri si restaurante. Fa un tur al insulei cu masina, iti va lua doar 30 de minute!

Dupa ce ai facut turul insulei si al orasului, inchiriaza o barca (cu capitan) si exploreaza Parcul National si insulele din jur. Asigura-te ca ambarcatiunea are permis sa patrunda in Parcul National! Chiar daca vei manca pe vas pranzul, pregateste un cos de picnic si opreste pe una dintre insule pentru un brunch inedit; va fi o experienta pe care n-o vei uita prea curand! Retrage-te pe Insula Caprera si viziteaza Casa Memoriala Garibaldi, insulele Budelli si San Stefano (singurele care sunt locuite de cateva persoane) si Santa Maria.

Oferta sejur Sardinia
Hotel Palau 4* - de la 335 euro/persoana, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro


×
Subiecte în articol: oferta sejur Sardinia