x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Parisul, destinatie preferata de investitorii străini!

Parisul, destinatie preferata de investitorii străini!

11 Iun 2018   •   14:24
Parisul, destinatie preferata de investitorii străini!

Pentru prima data din 2003, Parisul a fost anul trecut cel mai atractiv oraş european pentru investitori, depăşind Londra, afectată de perspectiva ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), arată un studiu efectuat în rândul a 502 companii, dat luni publicităţii de IBM şi Ernst & Young (EY).

 

Capitala Franţei este pe primul loc pentru investiţii directe externe, cu 37% din afaceri. Plecarea Regatului Unit din UE şi alegerea preşedintelui francez Emmanuel Macron au fost două motive pentru care Parisul a depăşit Londra pentru prima dată de când EY a început publicarea studiului, în 2003.

Topul celor mai atractive oraşe europene pentru investitori este alcătuit din: Paris, Londra, Berlin, Frankfurt, Munchen, Amsterdam şi Bruxelles.

De la nivelul de vârf de 54% din investiţii în 2014, Londra a scăzut la 34% anul trecut, pe fondul lipsei de locuinţe şi a temerilor privind efectele Brexitului.

Paris, Frankfurt, Amsterdam şi Dublin sunt principalii beneficiari ai ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, în special în sectorul serviciilor financiare. În topul celor mai favorizate 15 oraşe europene de către investitorii străini, Germania are patru oraşe: Berlin, Frankfurt, Munchen şi Hamburg. AGERPRES

×