x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Romania chiar MERITA vizitata, invita un jurnalist britanic

0
02 Iun 2018 - 12:33
Romania chiar MERITA vizitata, invita un jurnalist britanic
Vezi galeria foto

România este "una dintre cele mai puţin remarcate - dacă nu chiar cea mai puţin remarcată - destinaţii de vacanţă ale Europei", fiind un loc care "are absolut tot" pentru a fi pe placul turiştilor, afirmă un jurnalist britanic după o vizită în ţara noastră, autorul unui articol publicat în ediţia online a revistei The Spectator.

 

Intitulat "Romania: Europe's most overlooked holiday destination", articolul prezintă impresiile de călătorie ale ziaristului Stephen McGrath, care a vizitat mai multe zone din România, inclusiv Gura Portiţei, Sibiu, Şuior şi Săpânţa.

"România este una dintre cele mai puţin remarcate - dacă nu chiar cea mai puţin remarcată - destinaţii de vacanţă ale Europei. O analiză rapidă a reliefului acestei ţări arata că acest loc dispune de absolut tot pentru a fi pe placul turiştilor. De la zone sălbatice virgine la castele multiseculare, de la piste de schi pitoreşti la plaje liniştite cu nisip fin, de la o industrie înfloritoare a vinurilor şi a berii artizanale la oraşe la fel de vibrante ca echivalentele lor occidentale", isi incepe McGrath materialul.

Autorul noteaza că deşi "zone întinse din România se modernizează, cultura ei rurală distinctă continuă să existe" şi "multe preparate culinare native merită încercate". Potrivit jurnalistului britanic, "dacă Ministerul Turismului din România începe să se organizeze şi să acţioneze în mod eficient, această ţară ar putea ocupa o poziţie mult mai înaltă în listele cu obiective de vizitat întocmite de mulţi dintre turişti".

Gura Portiţei reprezintă "o evadare idilică", descrie Stephen McGrath: "Litoralul românesc de la Marea Neagră are o lungime de aproximativ 273 de kilometri, însă Insula Portiţei, o mică insulă de nisip la marginea Deltei Dunării - o vastă rezervaţie a biosferei, amenajată acolo unde fluviul se întâlneşte cu marea, după ce a străbătut jumătate din Europa - oferă vizitatorilor o lume complet izolată de agitaţia vieţii în oraşe". El a remarcat şi faptul că spaţiile de cazare sunt "convenabile şi în general adecvate", iar zona reprezintă "un loc ce merită vizitat pentru priveliştile sale uluitoare cu peisaje naturale, preparatele delicioase pe bază de peşte şi plimbările cu ambarcaţiuni, care operează cu regularitate şi sunt amuzante".

După o vizită în Sibiu, Stephen McGrath afirmă că această localitate este "un oraş încântător, în care abundă cultura". "Identitatea urbană a României nu stă doar în acea mare de blocuri comuniste, gri şi lipsite de elemente culturale. Ele există, desigur, şi chiar în număr mare, însă există şi multe oraşe - mai ales în centrul ţării - care promovează în bună măsură o perioadă impresionantă din istoria arhitecturii. În Sibiu, un mic oraş din centrul României, arhitectura distinctă a saşilor transilvăneni - poate fi observată cel mai bine", a adăugat jurnalistul britanic.

O vizită în Sibiu reprezintă "o necesitate pentru turiştii pasionaţi de cultură", întrucât acest oraş a fost capitală europeană culturală în 2007 - anul în care România s-a alăturat Uniunii Europene, afirmă Stephen McGrath, care s-a declarat plăcut impresionat de "cafenelele şi bistrourile aliniate de-a lungul unor străzi înguste şi liniştite, ce pornesc din centrul unor piaţete ce datează din secolul al XV-lea". De asemenea, autorul articolului este de părere că Muzeul Brukenthal, "o frumoasă clădire barocă, în care sunt expuse impresionante colecţii de artă ale multor pictori europeni, datând din secolul al XV-lea şi până în secolul al XVIII-lea, nu ar trebui să fie ratat".

De asemenea, Stephen McGrath a lăudat şi gastronomia românească, declarându-se încântat de sarmale, specialităţile din carne de porc şi de peşte, mămăligă şi mujdei. El a lăudat şi băturile din ţara noastră, în special ţuica şi vinurile româneşti Fetească Neagră şi Negru de Drăgăşani.

Despre staţiunea de schi Şuior din Munţii Gutâi din Maramureş, jurnalistul a spus că aceasta este "un tărâm de care timpul a uitat".

"Există multe zone în care poţi să schiezi în România, însă Şuior, la baza munţilor Gutâi din Maramureş, în nordul ţării, este una dintre cele mai bune, fiind înconjurată de privelişti ce par a fi rămas captive în timp", afirmă Stephen McGrath. "Ce este minunat la Şuior este faptul că poţi să explorezi Maramureşul, o zonă rurală cu ferme mici şi cu un mod de viaţă care a dispărut de multă vreme din cea mai mare parte a Europei, inclusiv 100 de biserici vechi ortodoxe din lemn, dintre care opt au fost incluse în patrimoniul mondial UNESCO", a adăugat el. De asemenea, jurnalistul britanic a remarcat şi Cimitirul Vesel din Săpânţa.

Munţii şi natura, "probabil cel mai mare dar al României"

Deţinând cea mai mare parte a pădurilor virgine rămase în Europa, în care trăiesc urşi, lupi, râşi şi pisici sălbatice, fără a mai menţiona arcul Munţilor Carpaţi, pare corect să spui că "natura este probabil cel mai mare dar al României", afirmă autorul articolului. "De aceea, pentru pasionaţii de drumeţii montane şi de ciclism, e ca şi cum ar intra într-un paradis natural, o sălbăticie care nu necesită nicio tehnică specială de supravieţuire, şi în care se poate ajunge cu uşurinţă graţie unor curse ieftine cu avionul. Deloc surprinzător, ecoturismul reprezintă un sector în dezvoltare în România", a concluzionat Stephen McGrath.

The Spectator este o revistă săptămânală britanică înfiinţată în 1828. Publicaţia, specializată în articole de cultură, politică şi actualităţi de importanţă mondială, este deţinută de David şi Frederick Barclay, care deţin şi ziarele The Daily Telegraph şi Sunday Telegraph.

În presa străină apar cu regularitate articole care promovează România turistică.

La sfârşitul lunii mai, publicaţia canadiană The Star a reluat un articol apărut iniţial în martie în The Washington Post - intitulat ''Romanian rhapsody ? exploring an unsung destination in Eastern Europe'', semnat de două jurnaliste americane, Christine Pendzich şi Eva von Falkenstein -, în care se afirmă că pentru turiştii care sunt dispuşi să uite poveştile cu Dracula, România oferă ''un peisaj fermecător, liniştit şi variat''.

La începutul lunii mai, un alt jurnalist american, Christopher Bagley, a semnat un articol publicat în revista de călătorie Conde Nast Traveler sub titlul ''The Bewitching Time Warp of Transylvania, Romania'', în care vorbeşte despre pitorescul peisajului transilvănean.

Citeşte mai multe despre:   romania,   turism,   turişti,   litoral marea negra,   zone pitoresti,   mancaruri traditionale,   sibiu,   gura portitei,   suior sapanta

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Antena live show, spectacol la cel mai înalt nivel, pe Terasa Teatrului Naţional din Bucureşti

Antena live show, spectacol la cel mai înalt nivel, pe Terasa Teatrului Naţional din Bucureşti
Asearã, lansarea grilei de toamnă a posturilor Antena Group, la care au participat reprezentanţi ai Antena Group, vedete Antena Group şi oameni din industria de advertising, clienţi şi colaboratori, s-a...

Festival dedicat artizanilor din industria cafelei

Festival dedicat artizanilor din industria cafelei
Noi tehnologii şi produse din industria cafelei, precum şi prăjitorii artizanale din România şi străinătate vor fi prezentate sâmbătă la festivalul True Artisan Cafe, în cadrul căruia vor avea loc şi...

Festivalul "Viaţa Verde Bucureşti"  în Parcul Circului din Capitală

Festivalul "Viaţa Verde Bucureşti"  în Parcul Circului din Capitală
Ateliere creative şi de ecologie urbană, expoziţii de pictură, aranjamente florale şi activităţi sportive vor fi organizate sâmbătă şi duminică, în Parcul Circului din Capitală, la cea de-a treia ediţie a ...

Dana Războiu, despre afecțiunea fiului ei: „Atunci când afli, intri într-o altă dimensiune, nu mai contează nimic”

Dana Războiu, despre afecțiunea fiului ei: „Atunci când afli, intri într-o altă dimensiune, nu mai contează nimic”
Dana Războiu este o femeie puternică și ambițiosă. Ea vorbește duminică, de la ora 15.45, în cadrul emisiunii “Refresh by Oana Turcu”, de la Antena Stars, despre drama familiei ei, ce s-a întâmplat în...

Festivalul plăcintelor în weekend, la Castelul Bran

Festivalul plăcintelor în weekend, la Castelul Bran
Castelul Bran organizează în perioada 21-23 septembrie prima ediţie a Festivalului Plăcintelor, manifestare care se va desfăşura în Parcul Regal al obiectivului turistic. Cu brânză dulce sau sărată, cu carne...

Ducesa de Sussex, însoţită de mama sa la un eveniment

Ducesa de Sussex, însoţită de mama sa la un eveniment
Meghan, ducesa de Sussex, a venit însoţită de mama sa la evenimentul de promovare al unei cărţi de bucate desfăşurat joi, prima apariţie publică a celor două de la nunta fostei actriţe americane cu prinţul...

Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale

Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale
Ingrediente: 100 g cremă de brânză, 100 g smântână pentru gătit, 250 g fulgi de ovăz, 125 g zahăr pudră, 100 g unt, 2 ouă, 2 portocale, o linguriţă extras de vanilie, fulgi de migdale Mod de...

Aurelian Temișan, de la filmările pentru “Te cunosc de undeva!”, direct la medic

Aurelian Temișan, de la filmările pentru “Te cunosc de undeva!”, direct la medic
Galerie Foto Aurelian Temișan a avut nevoie de îngrijiri medicale, la filmările pentru „Te cunosc de undeva!”, show-ul care se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 20.00, la Antena 1. Zilele trecute, la filmări,...

Raluca Podea, mărturisire surprinzătoare: “Psihologul mi-a spus că David are nevoie de un companion”

Raluca Podea, mărturisire surprinzătoare: “Psihologul mi-a spus că David are nevoie de un companion”
Raluca Podea ajuns să iubească animalele datorită fiului ei, David. Ea povestește sâmbătă, de la ora 13.00, în cadrul emisiunii “Stăpânii vedetelor”, prezentată de Andra Trandal, la Antena Stars, despre cu...

Reţetă de gulaş veche din anul 1600, preparată cu ocazia Zilelor Maghiare

Reţetă de gulaş veche din anul 1600, preparată cu ocazia Zilelor Maghiare
Un gulaş preparat după o reţetă veche din anul 1600 va reprezenta doar unul dintre punctele de interes ale ediţiei din acest ale manifestării "Zilele Maghiare din judeţul Hunedoara", care va avea loc în perioada...

Crăciun și Revelion, tot cu vouchere

Crăciun și Revelion, tot cu vouchere
Hotelierii și agențiile de turism se bazează în continuare pe vocherele de vacanță. Pentru cei care nu au găsit pachete convenabile în lunile iulie și august, septembrie a reprezentat o opțiune bună. „Ca...

Reţeta zilei: Frittata cu somon

Reţeta zilei: Frittata cu somon
Ingrediente: 4 ouă, 100 gr somon file (fără piele), 2 linguriţe capere, 2-3 fire mărar, 1 lingură ulei, sare şi piper negru măcinat. Mod de preparare: Într-o tigaie încingeţi uleiul şi daţi focul la...

Cursa TAROM Otopeni - Roma a decolat miercuri cu o întârziere de 5 ore

Cursa TAROM Otopeni - Roma a decolat miercuri cu o întârziere de 5 ore
Cursa TAROM Otopeni - Roma a decolat miercuri cu o întârziere de aproape cinci ore deoarece, în urma unor verificări tehnice suplimentare, a fost decisă înlocuirea aeronavei, informează operatorul aerian...

Turte cu legume, coapte la țest

Turte cu legume, coapte la țest
Turte cu legume - rețetă de sezon. Toamna este bogată în sărbători și târguri, pentru că timpul este prielnic culesului. Din vii se strâng și ultimii ciorchini, iar mustul deja începe a curge în căni. Se...

Shakira şi Pique pun capăt zvonurilor de separare printr-o cină romantică la restaurant

Shakira şi Pique pun capăt zvonurilor de separare printr-o cină romantică la restaurant
Shakira şi Pique au împărtăşit pe contul lor de Instagram imagini de la o cină romantică care a avut loc la restaurantul Blue Spot din Barcelona, relatează online ziarul spaniol La Vanguardia.  "Last nigh...
Serviciul de email marketing furnizat de