x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Pe urmele lui Iisus - Romanii merg in Tara Sfanta

Pe urmele lui Iisus - Romanii merg in Tara Sfanta

de Elena Stan    |    01 Apr 2007   •   00:00
Pe urmele lui Iisus - Romanii merg in Tara Sfanta

Turistii sunt atrasi in Israel de clima insorita, de istoria, arheologia si religia locurilor ce merita vazute, de contrastul fascinant dintre antic si modern. Chiar daca vizitati Israelul pentru prima data, simtiti ca va aflati intr-un loc cunoscut deoarece denumirile de Ierusalim, Marea Galileii sau Nazaret va sunt cunoscute inca din copilarie. Turistii merg pe aceleasi drumuri pe care acum 2.000 de ani a pasit Iisus, iar acum 4.000 de ani a pasit Abraham. Anul acesta, in Israel, in perioada Pastilor numarul romanilor va fi dublu fata de prioada similara a anului trecut, depasind 2.000 de turisti.

Pelerinaj posibil

Pe drumul de la Tel Aviv la Tiberias putem vizita Manastirea "Stella Maris" unde este Pestera St. Ilie Tezviteanul, de unde pot fi admirate Gradinile suspendate ale Templului Bahai. Mai departe, drumul spre Tabor duce la biserica unde s-a petrecut Schimbarea la fata. Turistii pot vizita biserica ridicata pe locul unde Iisus a transformat apa in vin, in Satul Cana, dupa care ajung in Nazaret. Aici putem vizita Biserica Buna Vestire si Sf. Gabriel, si va puteti plimba cu vaporasul pe Marea Galileei. Mai mult, se poate merge la "locul botezului" la Raul Iordan. Turistii pot vizita casa in care a locuit Maria in Cetatea Antonia, si pot parcurge pe jos Via Dolorosa cu cele 14 opriri ale lui Isus de pe Drumul Crucii, si in final vizitarea Bisericii Mormantului Sfant, Golgota, Piatra Miruirii. Nu se poate sa ratezi Biserica Adormirii Maicii Domnului, Muntele Sionului ­ locul unde s-a tinut Cina cea de Taina, Mormantul regelui David sau Zidul Plangerii.

Preturi accesibile
Tarifele pachetelor turistice pentru Israel variaza in functie de spatiul si numarul noptilor de cazare, de servicii, cu transport sau fara, si de numarul obiectivelor turistice vizitate. O excursie cu avionul in Tel Aviv, cu cazare la hotel de patru stele, pentru perioada 4-11 aprilie, in regim de demipensiune, este 980 de euro de persoana. Pretul curselor charter de la Blue Line variaza de la 634-675 de euro de persoana, cu cazare la hotel de 3 si 5 stele.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie