x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Petrecerile se ţin lanţ luna viitoare

Petrecerile se ţin lanţ luna viitoare

de Elena Stan    |    31 Ian 2010   •   00:00
Petrecerile se ţin lanţ luna viitoare

Persoanele care nu au avut parte de prea multă distracţie cu ocazia sărbătorilor de iarnă pot alege o minivacanţă la Nisa, Rio de Janeiro, Tenerife sau Veneţia. Cu atât mai mult cu cât luna viitoare aici au loc carnavaluri renumite în toată lumea. Cu ocazia carnavalurilor pot fi admiraţi elevii celor mai bune şcoli de samba din lume, precum şi cele mai spectaculoase costumaţii.



NISA - CARNAVALUL FLORILOR
Ca în fiecare an, în februarie, Carnavalul de la Nisa reprezintă un important punct de atracţie pentru turiştii din întreaga lume. Timp de două săptămâni, cu ocazia carnavalului ajung în Nisa peste un milion de turişti. Aceştia pot participa şi se pot bucura de nenumăratele evenimente zilnice, precum parada florilor, piese de teatru, concerte, renumitele procesiuni pe vapoare, finalizate de fiecare dată cu minunate focuri de artificii. În fiecare an, carnavalul are o temă, adaptată realităţii. Tema carnavalului de anul acesta este King of the Blue Planet şi evocă istoria Pământului în toate fazele sale şi pune accent pe ecologie. Carnavalul rememorează călătoria omului, erorile făcute şi conştientizarea acestora. King of the Blue Planet este un demers responsabil, în cadrul căruia vor fi promovate ledurile, picturile murale pe pânză reciclabilă, ecranele cu un consum redus de energie electrică. Între 12 şi 28 februarie, Riviera franceză celebrează dragostea, în aer pluteşte iubirea, iar pe Promenade Des Anglais îndrăgostiţii costumaţi îşi aleg regele şi regina într-un grandios spectacol de basm. Persoanele care vor să meargă la Nisa pot alege oferta celor de la Prestige Tours cu cazare la Hotel Splendid & Spa 4*, preţul pachetului începând de la 379 euro/pers. Pachetul include transport cu avionul şi trei nopţi de cazare cu mic dejun în perioada 13-16 februarie. Preţul nu include şi taxele de aeroport, pentru care se mai plătesc 179 euro/pers.

NUDITATEA, INTERZISĂ LA CARNAVALUL DE LA RIO

Plajele de la Copacabana, Ipanema şi Leblon vor fi luna viitoare locul cu cele mai multe femei focoase pe metrul pătrat. Cu ocazia Carnavalului de la Rio petrecerile se ţin lanţ. Punctul de maximă atracţie este însă Sambadromul, singura stradă unde mulţimea este organizată: mijlocul străzii trebuie lăsat liber pentru defilarea elevilor celor 18 şcoli de samba. Urcaţi în care alegorice împinse de bărbaţii comunităţii, dansatorii îşi demonstrează măiestria îmbrăcaţi sumar sau chiar complet goi, deşi nuditatea nu este oficial admisă. O pată de vopsea rezolvă întotdeauna situaţia. Dacă vrei să ai parte de o experienţă inedită, îţi poţi achiziţiona un costum pe care să îl porţi la defilările şcolilor de Samba, costă aproximativ 650 euro/pers., iar vacanţa trebuie programată în perioada 12-16 februarie, când se desfăşoară carnavalul. Pentru un pachet turistic la Rio de Janeiro în perioada carnavalului agenţia Christian Tour are în ofertă un pachet al cărui tarif începe de la 1.749 euro/pers. Pachetul cuprinde şapte nopţi cazare cu mic dejun la Hotel Sehrs Natal Grand 4*, bilet avion Frankfurt - Brazilia - Frankfurt, precum şi taxele de aeroport.

DISTRACŢIE ŞI ÎN TENERIFE

Cu ocazia Carnavalului din Tenerife, desfăşurat anul acesta în perioada 12-21 februarie, fiecare oraş organizează petreceri şi evenimente deosebite. La interval de câteva zile fiecărei regiuni îi revine dreptul de a petrece. Traficul este închis şi doar distracţia primează. În fiecare an, în cadrul unor festivităţi deosebite are loc alegerea reginei, diferite concursuri de benzi desenate, piese de teatru şi spectacole în aer liber. Carnavalul din Santa Cruz are loc în perioada 12-21 februarie. Nu uita de pălărie, ochelari de soare şi cremă care să te protejeze de razele soarelui. Vremea este plăcută în februarie, temperaturile depăşesc limitele normale de 20 de grade Celsius. La agenţia Prestige Tours vei găsi pachete turistice pentru Tenerife, în perioada 11-17 februarie, cu preţuri de la 1.089 euro/pers., cazare la hotel de patru stele. Preţul nu include taxele de aeroport, în valoare de 149 euro/pers.

BAL MASCAT ÎN VENEŢIA
Din cele mai vechi vremuri, Carnavalul veneţian a fost o sărbătoare magică, ce s-a răspândit asupra întregului oraş. Cel mai vechi document ce face referire la acest carnaval datează din 2 mai 1268. Încă de atunci veneţienii îşi făceau singuri măştile şi costumele pe care le purtau la paradă şi la petreceri, iar identitatea, sexul şi statutul social pur şi simplu nu mai existau. Astfel, Carnavalul veneţian a debutat în secolul al XI-lea, dar tradiţia purtării măştilor şi a costumelor s-a stabilizat abia în 1436. În fiecare an, înainte de Postul Paştelui, turiştii invadează Veneţia pentru un adevărat spectacol cu porumbei, concerte, baluri. Balurile şi petrecerile mascate împânzesc oraşul, iar pentru cei care nu şi-au pregătit vestimentaţia de acasă magazinele de măşti pun la dispoziţie noutăţile anului 2010, rezultat al creativităţii veneţiene şi al tradiţiei. Spectacole antrenante, măşti strălucitoare şi multă voie bună. Aceasta este, de secole, reţeta-afiş a Carnavalului de la Veneţia din perioada 6-16 februarie. Agenţia Butterfly Tourism are în ofertă un pachet turistic cu cazare la Hotel Russot 4* - de la 319 Euro/pers. Tariful cuprinde transport cu avionul, transferuri, 3 nopţi cazare cu mic dejun, tur pietonal cu însoţitorul de grup în centrul oraşului Veneţia, transferuri dus-întors San Giuliano - Veneţia cu mijloc de transport în comun.

×
Subiecte în articol: destinaţii turistice