x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ponturi de călătorii. Cum să eviți aglomerația din aeroport

Ponturi de călătorii. Cum să eviți aglomerația din aeroport

03 Mai 2016   •   12:26
Ponturi de călătorii. Cum să eviți aglomerația din aeroport

Pentru a evita cozile formate în aeroporturi și pentru a vă bucura de o vacanţă fără bătăi de cap trebuie să urmaţi câţiva pași simpli.

Este cel mai indicat să faceţi operaţiunea de check-in online. Operaţiunea se poate efectua în aeroporturile din România prin intermediul automatelor de self check-in aflate în terminalul de plecări. Acestea permit înregistrarea pentru zbor mult mai rapidă, fără a mai fi nevoie să staţi la cozi.

Aparatul generează documentele necesare îmbarcării, iar bagajele de cală trebuie predate la ghișeul special de tip drop-off. De asemenea, puteţi face check-in online chiar și de acasă, dar nu uitaţi să tipăriţi biletele generate și să le luaţi la aeroport pentru îmbarcare.

Înainte de a pleca de acasă, asiguraţi-vă că aveţi toate actele personale, dar şi biletul de avion. Apoi este indicat să verificaţi statusul zborului pentru a nu avea surprize cu întârzierea sau anularea lui.

Un alt element de care nu trebuie să uitaţi este cântărirea bagajului și, eventual, sigilarea acestuia, în cazul în care îl puneţi la cală.

Evitaţi, astfel, să plătiţi kilogramele în plus, dar și posibile daune. De asemenea, luaţi în calcul o asigurare pentru bagaje. Vă poate scuti de neplăceri în cazul pierderii sau deteriorării bagajelor.

×