x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ponturi de călătorii. Economii pentru vacanța de iarnă

Ponturi de călătorii. Economii pentru vacanța de iarnă

de Luciana Cocoș    |    20 Oct 2015   •   14:21
Ponturi de călătorii. Economii pentru vacanța de iarnă
Sursa foto: Supermarket Shopper

Doar două luni ne mai despart de Sărbătorile de iarnă, aşa că ar fi bine să vă gândiţi cum mai puteţi economisi ceva bani pentru vacanţa mult aşteptată. Sărbătorile sunt costisitoare şi majoritatea românilor cheltuie sume uriaşe pentru mâncare, băutură şi cadouri.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să mai strângeţi puţin cureaua înainte de concediu. Dacă nu v-aţi rezervat biletul pentru destinaţia preferată, este momentul să o faceţi. Agenţiile de turism încă au oferte atractive pentru Crăciun şi Revelion.

Apoi, încercaţi să renunţaţi la cumpărăturile inutile. Înainte de Sărbători, magazinele abundă în promoţii care mai de care. Fiţi cumpătaţi şi renunţaţi la produsele de care nu aveţi neapărat nevoie şi care vă pot face o mare gaură în buget.

Un alt pas important în economisire este organizarea bugetului pentru mâncare. An de an românii aruncă la gunoi tone de mâncare şi, implicit, foarte mulţi bani. Calculaţi mai bine necesarul familiei şi faceţi o listă de fiecare dată când mergeţi la cumpărături. După ce v-aţi plătit toate dările lunare şi v-aţi făcut proviziile necesare, stabiliţi o sumă pe care să o păstraţi pentru vacanţă.

Chiar dacă este o măsură luată pe ultima sută de metri, iar economiile nu sunt consistente, tot e mai bine decât să vă împrumutaţi.
 

×
Subiecte în articol: turism calatori turişti economii ponturi