x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii PONTURI. Riscurile unei destinaţiile exotice

PONTURI. Riscurile unei destinaţiile exotice

30 Aug 2016   •   22:16
PONTURI. Riscurile unei destinaţiile exotice
Sursa foto: AlexRaths/Getty Images/iStockphoto

Pentru mulţi vacanţa încă nu a început, dar se apropie cu paşi mari. Se numără zilele, orele şi se fac ultimele pregătiri pentru a avea un concediu reuşit. Cei care au ales destinaţii exotice, nu trebuie să uite că o vizită pe la doctor i-ar scuti de eventualele neplăceri ulterioare. Medicii avertizează că cei care aleg astfel de vacanţe pot contracta  viruşi şi bacterii extrem de periculoase dacă nu se vaccinează.

Vaccinul poliomielitic. Elimină pericolul contactării unei boli infecţioase de către cei care ajung în anumite zone din Africa şi Asia. Germenii pot fi transmişi prin apă, mâncare sau contact direct cu un alt bolnav.

Vaccinul tifoidic. Se recomandă vaccinarea cu cel puţin 1-2 săptămâni înainte de efectuarea călătoriei în regiunile cu risc ridicat de îmbolnăvire cum ar fi Asia, America de Sud sau Africa. Copiii de peste doi ani se pot vaccina în siguranţă împotriva febrei tifoide.

Vaccinul pentru febra galbenă. Această boală exotică este răspândită, în special, în numeroase părţi ale Americii de Sud şi în Africa tropicală. Dacă urmează să călătoriţi în în zone exotice, aveţi nevoie de imunizare. Vaccinul se repetă la fiecare 10 ani, dacă deplasările sunt repetitive.

Prevenirea malariei. Această boală poate fi contactată foarte uşor de către cei care ajung în Africa Subsahariană, Asia de Sud şi America de Sud. Medicul va poate prescrie înainte de plecare un tratament medicamentos preventiv pentru a vă scuti de problemele care ar putea apărea.

×