x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Revelion alături de străini în capitalele Europei

Revelion alături de străini în capitalele Europei

de Mădălina Codreanu    |    12 Dec 2017   •   20:50
 Revelion alături de străini în capitalele Europei

Dacă v-ați săturat de Revelioanele clasice, făcute la restaurant, la un prieten acasă sau la un bar, noi vă propunem o ieșire în noaptea de Revelion în Europa. Sunt atâtea locuri frumoase de unde puteți să vă întoarceți cu o experiență inedită, unică și fără să vă coste o avere. Petreceți noaptea dintre ani în stradă, alături de mii de alți turiști.

LONDRA: Petrecere sub Big Ben

Una dintre cele mai frumoase capitale europene în care să sărbătorești Anul Nou, Londra își încântă toți locuitorii cu cea mai mare petrecere a anului. Peste 250.000 de oameni iau parte, în fiecare an, la această sărbătoare, ocupând bărcile si malurile Tamisei. Odată ce numărătoare inversă începe, Big Ben-ul bate miezul nopții, iar orasul e inundat de milioane de lumini și focuri de artificii timp de 10 minute. Scena unuia dintre cele mai impresionante spectacole este London Eye.


Mai mult decât atât, festivităţile nu se termină în ajunul Anului Nou. Pe 1 ianuarie are loc o paradă de trei ore pe străzile din centrul Londrei, cu flotoare colorate, coloane de petrecăreți, dansatori costumaţi și o procesiune cu cai regali.

Dacă nu v-ați rezervat zborul din timp, mai găsiți încă bilete de avion pentru perioada 30 decembrie 2017 - 3 ianuarie 2018 la prețul de 190 euro de persoană cu bagaj de cală inclus. Cazarea, însă, este întotdeauna destul de scumpă în capitala britanică, începând de la 60 de lire pe noapte o cameră la un hotel de 2 stele.

BERLIN: Artificii la  Poarta Brandenburg

Nu mai puţin de 2.000 de focuri de artificii fac scântei deasupra orașului în noaptea de Anul Nou. În fiecare an, Poarta Brandenburg este locul care atrage locuitorii şi turiştii pentru o gigantică sărbătoare de stradă. Lumea se adună încă de după-amiază, aşa că aţi face bine să ajungeți din timp dacă vreți să prindeţi un loc bun. Până la miezul nopții vă puteți bucura de muzica oferită de mari artiști internaţionali și de preparatele delicioase ce se găsesc la tarabele din jur.

Capitala Germaniei este renumită, de asemenea, pentru Alergarea de Anul  Nou (Berliner Silvesterlauf), care are loc în fiecare 1 ianuarie, pe un traseu de patru kilometri. Acesta e un mod de a alunga mahmureala rămasă în urma petrecerii din timpul Revelionului.

Pentru o vacanţă de Revelion la Berlin trebuie să scoateţi din portofel peste 400 de euro de persoană pentru trei zile. Doar biletul de avion cumpărat acum ajunge la 160 euro dus-întors.

PRAGA:  O plimbare cu barca la miezul nopţii

Pentru o noapte de neuitat puteţi alege şi Praga. Veţi surprinde în fotografii un spectacol de artificii în două locuri emblematice din capitala Republicii Cehe: Podul Charles şi Castelul din Praga. Dacă vreți să prindeți un loc bun, trebuie să vă instalați din timp, iar cele mai bune locuri din care să priviți jocurile de lumini sunt străduțele din orașul vechi, așezate pe deal sau pe cheiurile râului Vltava.

Multe companii care oferă croaziere pe râul ce despare orașul sunt asaltate cu cereri pentru noaptea de Revelion încă din luna septembrie. O plimbare cu barca, chiar la miezul nopții, poate costa până la 200 de euro de persoană, preț în care intră cina și un pahar de șampanie.

Vestea bună este că poți petrece în oraș și a doua zi: cele mai mari târguri de Crăciun din Praga rămân deschise până pe 6 ianuarie, așa că le puteți vizita mai ales pentru mâncărurile tradiționale delicioase.

Pentru că nu există multe variante de zbor direct din România către capitala Cehiei, prețurile bileteleor de avion sunt destul de mari acum: 270 de euro de persoană cu bagaj de cală inclus. Dar pentru cei care locuiesc în Vestul țării, un drum cu mașina până la Praga se face în mai puțin de 10 ore.

ROMA: Revelion în atmosferă de primăvară

Locutorii oraşului de pe cele şapte coline se vor aduna în Piazza del Popolo, acolo unde se va ţine cea mai mare petrecere de Anul Nou. Un alt loc în care lumea se va strânge să vadă artificiile este şi Coloseumul, unde mii de artificii vor lumina cerul deasupra celui mai mare edificiu din vechiul Imperiu Roman. Și pentru că temperaturile nu coboară sub 8 grade noapte nici în această lună, nu trebuie să vă luați în bagaje hainele cele mai călduroase, poate doar o umbrelă. Un bilet de avion până la Roma costă acum 170 euro de persoană, iar cazarea la un hotel de două stele cu mic dejun nu depășește 240 de euro.

BUDAPESTA: Invitaţie la o petrecere rusească

O variantă foarte ieftină și ușor accesibilă cu mașina este si capitala Ungariei. Budapesta promite turiștilor un program foarte variat pentru Szilveszter, Revelion în ungurește.

Cum vecinii de la Vest sunt renumiți pentru petrecerile care abundă în mâncare și băutură, sărbătoarea ține aici trei zile, de fapt.

Iar anul acesta i-au invitat pe ruși să fie oaspeți de onoare, așa că totul va fi stropit cu vodcă, nu mai puțin de 30 de tipuri. Cui nu-i place vodca poate degusta palinka sau celebrul vin de Tokai. Petrecerea are loc în Castelul Vajdahunyad din 29 decembrie până la trecerea dintre ani. Pe 31 decembrie organizatorii au pregătit și un bal mascat.

Și guvernul de la Budapesta a interzis folosirea pocnitorilor, așa că nu există niciun fel de risc de accidente la petrecerile stradale.

ISTANBUL: Croazieră pe Bosfor la miezul nopţii

Să admiri artificiile și toată nebunia de pe podul de deasupra strâmtorii Bosfor e o experiență pe care o aleg mii de turiști ce zboară spre Istanbul la final de an. Focuri spectaculoase de artificii sunt pregătite în Piața Taksim, iar cel mai bine pot fi văzute din barurile amenajate pe acoperișurile clădirilor din apropierea Pieței. Pentru cei care vor să adauge puțin romantism, dar și să cheltuie mai mult, există croazierele pe Bosfor, care pleacă de la țărm cu 30 de minute înainte de miezul nopții: turcii vă vor face să vă simțiți ca în Serai pentru 120 de euro de persoană. Și împătimiții de cumpărături pot alege Istanbulul pentru piețele și mall-urile excelente, cu prețuri sub cele din marile capitale europene. Încă mai puteți găsi bilete de avion la zborurile directe pentru 150 de euro de persoană cu bagaj de cală inclus.

SOFIA: La concert în Piaţa Battenberg

Capitala Bulgariei s-a pregătit pentru mai mulți turiști în acest an: în noaptea dintre ani aproape tot centrul Sofiei va deveni pietonal pentru ca petrecăreții să se bucure de multă culoare, lumină, arome și muzică. De neratat este concertul din Piața Battenberg cu multe vedete locale și internaționale, întrerupt la miezul nopții de tradiționalul foc de artificii.

Tinerii vor alege probabil să meargă în Piața Cneaz Alexandru I unde petrecerea începe seara și se termină abia în zorii zilei de 1 ianuarie.

Transportul public va fi gratuit până la ora 3 dimineața.

Cele mai frumoase focuri de artificii din lume

La trecerea dintre ani, dealurile care domină Funchalul, capitala insulelor Madeira prind viață în cel mai mare spectacol de artificii din lume, în timp ce navele din port trag sirene de bun venit noului an. Spectacolul se vede cel mai bine de pe mare, la bordul unui catamaran, savurând un pahar de vin de Madeira.

*Preţurile biletelor de avion sunt valabile la închiderea ediţiei şi sunt calculate pentru plecare 30 decembrie 20176 şi întoarcere 3 ianuarie 2018

 

×
Subiecte în articol: revelion în capitalele europei