x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Românii, principalii turişti în ţara lor

Românii, principalii turişti în ţara lor

de Elena Stan    |    28 Iun 2012   •   17:34
Românii, principalii turişti în ţara lor

Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste calatoriile turistice efectuate de romani in interiorul tarii, potrivit datele prezentate ieri de Oficiul de statistica al Uniunii Europene (Eurostat).

Astfel, potrivit Eurostat, in 2011, 93% dintre calatoriile efectuate de romani au fost pe plaiurile mioritice. Pe locul doi se situeaza Spania, cu 92%, urmand Portugalia, cu 91%, Franta, cu 89% si Bulgaria cu 88%. Din aceasta statistica reiese ca romani sunt cei mai saraci din Europa deoarece nu-si permit sa plece intr-o vacanta peste hotare. La polul opus, cel mai bine stau rezidentii din Luxemburg, unde aproape 100% din calatoriile turistice efectuate anul trecut au fost in afara tarii.

De asemenea, locuitorii din Belgia, cei din Olanda si cei din Slovenia au efectuat anul trecut multe calatorii turistice in afara tarii, potrivit Eurostat. La nivelul Uniunii Europene, in 2011 au fost inregistrate 1,019 miliarde calatorii turistice, dintre care 76% in interiorul tarii de rezidenta si 24% in alte tari. In 2011, comparativ cu 2008, numarul calatoriilor turistice facute de rezidentii din UE a ramas stabil, in timp ce numarul calatoriilor de afaceri a scazut cu 11%

. In schimb, in Romania numarul calatoriilor de afaceri a crescut cu 13% intre 2008 si 2011, in timp ce numarul calatoriilor turistice a crescut cu 22%.

×