x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Călătoriile cu avionul. 6 secrete pe care piloții nu vor să le dezvăluie

Călătoriile cu avionul. 6 secrete pe care piloții nu vor să le dezvăluie

13 Dec 2015   •   09:54
Călătoriile cu avionul. 6 secrete pe care piloții nu vor să le dezvăluie

Dacă sunteți înspăimântat de ideea de a călători la mare altitudine și stați ca pe ace de fiecare dată înainte de a urca la bordul unui avion, nu ar trebui să citiți rândurile următoare.

ABC.es a dezvăluit șase secrete ale piloților, aspecte despre care aceștia evită să discute pentru a nu-i alarma pe pasageri. Iată despre ce este vorba:


1. Puteți zbura cu un avion „defect”.
În ciuda faptului că s-a creat iluzia că aparatele de zbor sunt perfecte și că sunt proiectate la milimetru, realitatea este cu totul alta. Avionul este un vehicul ca orice altul și are anumite imperfecțiuni. În consecință, este normal să apară anumite defecțiuni tehnice care să cauzeze probleme minore, ca de exemplu întreruperea sistemului de iluminat din interiorul cabinei.

2. Aterizările forțate nu sunt întotdeauna accidentale.
În anumite situații, pilotul se vede obligat să aterizeze forțat pentru ca avionul să nu derapeze. Această măsură de prevenție se aplică atunci când pista e plină de apă.

3. Piloții dorm în timpul zborului.
În 2012, la sindicatul piloților a fost realizat un sondaj de opinie care a arătat că mai mult de jumătate din ei dorm în timpul călătoriei, dar evident, prin rotație. Când pilotul doarme, copilotul preia comanda aparatului de zbor. În plus, conform explicațiilor unui membru al Asociației Britanice a Piloților, „pentru zborurile mai lungi de 10 ore întotdeauna în avion se află mai mult de doi piloți”.

4. Zburând dimineața, evitați turbulențele.
Zborurile de dimineața sunt recomandate celor care nu suportă turbulențele pentru că furtunile electrice (care creează probleme în timpul călătoriilor la mare altitudine) au loc noaptea.

5. Piloții servesc mâncăruri diferite.
Niciodată, pilotului și copilotului nu li se servesc aceleași feluri de mâncare pe durata unui zbor. Motivul? În cazul în care un aliment este alterat și ambii sunt afectați de simptomele unei toxiinfecții alimentare, avionul rămâne fără control, măsura fiind gândită tocmai pentru ca situațiile de acest fel să nu existe.

6. Măștile de oxigen oferă o cantitate de oxigen suficientă pentru 15 minute.
 

×
Subiecte în articol: avion calatoria cu avionul pilot