x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii SFATURI UTILE. Cum ne protejăm de arsurile solare

SFATURI UTILE. Cum ne protejăm de arsurile solare

12 Iul 2016   •   17:46
SFATURI UTILE. Cum ne protejăm de arsurile solare
Sursa foto: Monkey Business Images Ltd/Getty Images/Monkey Business

Medicii dermatologi avertizează că expunerea la soare fără creme de protecție poate provoca arsuri grave pielii, dar și daune pe termen lung.

Dacă apar arsurile solare, important este să știţi care sunt metodele cele mai bune de reparare a pielii afectate. Primul semnal de alarmă este în momentul în care pielea își schimbă culoarea în roz/roșu. Atunci arsura va continua să se dezvolte pe parcursul a 12, până la 24 de ore.

Este recomandat să vă retrageţi la umbră imediat ce simţiţi că vă arde pielea.  Încercaţi să răciţi pielea cât de repede posibil pentru a reduce inflamația.

Puteţi folosi comprese reci și umede sau pungi de gheață învelite într-un prosop. Aplicaţi gel pur de aloe vera sau o cremă hidratantă cu ingrediente reparatoare. De asemenea, puteţi lua şi un anti-inflamator.

Pentru a nu ajunge în astfel de situaţii, sau dacă vă ştiţi cu probleme, cel mai bine este să ţineţi cont de sfaturile specialiştilor: să folosiţi creme cu factor mare de protecţie înainte de expunerea la soare şi să evitaţi să staţi la plajă între orele 11.00 şi 14.00.

Dacă totuşi sunteţi nevoiţi să staţi în soare purtaţi haine protectoare, pălării şi ochelari.

 

×
Subiecte în articol: sfaturi arsuri solare creme