x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Staţiuni balneare din România. Sovata

Staţiuni balneare din România. Sovata

16 Ian 2018   •   21:00
Staţiuni balneare din România. Sovata
Sursa foto: Bogdan Iurascu

Staţiunea Sovata este aşezată în depresiunea Praid, la poalele Munţilor Ghiurghiului. Înconjurată atât de păduri de foioase, cât şi de Muntele de Sare, Sovata oferă posibilităţi excelente pentru odihnă şi relaxare. Datorită climei blânzi, este o stațiune pentru orice sezon, recunoscută la nivel european încă din anul 1850.

Lacurile din Sovata sunt renumite atât pentru efectul terapeutic, cât și pentru fenomenul de heliotermie. Deasupra apei sărate, există un strat de apă proaspătă provenită din precipitații. Acest strat nu se amestecă însă cu apa sărată, ci se menține la suprafață, acționând ca un izolator termic. Astfel, temperatura apei din lacuri variază în funcție de acumularea căldurii solare în apa sărată. Lacul Ursu este unicul lac helioterm din Europa și cel mai mare din lume! În Sovata există în total şase lacuri sărate, două cu apă dulce şi un alt lac sărat transformat în mlaştină.

Atât lacurile, cât și nămolul din ele au proprietăți terapeutice pentru o multitudine de afecțiuni, în special pentru afecțiunile ginecologice. În stațiune există trei baze de tratament și unități de cazare cu clase de confort pentru orice buzunar.

×
Subiecte în articol: statiunea Sovata