x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Staţiuni balneare din România. Mica Elveția din Carpați

Staţiuni balneare din România. Mica Elveția din Carpați

de Mădălina Codreanu    |    17 Dec 2017   •   21:10
Staţiuni balneare din România. Mica Elveția din Carpați

Băile Tușnad este clasată a doua în topul realizat anulal de Asociația Română de Balneologie. Localitatea, numită și ”Mica Elveţie” datorită cadrului natural fermecător în care este așezată, este, totodată și cea mai mică staţiune din ţară. Este situată în judeţul Harghita, pe malul râului Olt, înconjurată de munţii Harghita şi Bodoc, iar la numai 25 km, se află lacul Sfânta Ana singurul lac de origine vulcanică din România. Datoritpă aerului puternic ozonat și a apelor minerale carbogazoase, Băile Tușnad sunt indicate mai ales celor cu afecțiuni cardiovasculare, ale sistemului nervos, afecțiuni digestive sau endocrine.

În cele două mari unități de tratament balnear, Tușnad și Ciucaș, se fac împachetări cu parafină, băi de plante, băi galvanice, masaj, cură internă cu ape minerale, magnetoterapie, cultură fizică medicală, reflexoterapie.

Prețul pentru un sejur care include 6 nopți de cazare, demipensiune, 5 zile de tratament cu două proceduri pe zi şi o consultație medicală începe de la 480 lei de persoană.

×
Subiecte în articol: baile tusnad