x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Staţiunile montane, căutate în weekendul îndrăgostiţilor

Staţiunile montane, căutate în weekendul îndrăgostiţilor

de Elena Stan    |    11 Feb 2011   •   15:14

De Valentine's Day, îndrăgostiţii de toate vârstele pot evada din stresul cotidian pentru câteva zile. Cele mai căutate destinaţii pentru această minivacanţă au fost staţiunile de pe Valea Prahovei, cele balneoclimaterice dar şi capitalele europene.  

,,Pentru cei care aleg România de Valentine's Day cele mai potrivite destinaţii din România sunt cele de munte, unde există zăpadă, iar pensiunile şi hotelurile deja se pregătesc. Personalul decorează camerele cu flori, coşuri cu fructe, petale de trandafiri şi oferă tinerilor îndrăgostiţi cine romantice, acces gratuit la jacuzzi, spa. Meniurile includ fructe de mare, cocktailuri, dulciuri în culori şi forme speciale”, a explicat Ciprian Enea, consultant turism.

Există, de asemenea, şi pachete de Valentine's Day pentru turiştii cu spirit de aventură: în Maramureş turiştii se plimbă cu caravane trase de cai, se organizează expediţii, cazarea se poate face în cabane. Totul se realizează sub atenta supraveghere a unui ghid.  

Turiştii care vor soluţii mai economice de Valentine's Day pot alege minivacanţe la hotelurile din oraşele unde locuiesc. Pentru două zile renunţă la apartament în favoarea unei camere la hotel. Aici personalul îi răsfaţă cu masaje relaxante, se organizează degustări cu fructe de mare. Serile se încheie cu cine romantice cu sushi, dulciuri (în special ciocolată) şi cu o baie în jacuzzi combinată cu delicioasele cocktailuri.

Tinerii până în 23-24 de ani, de regulă, preferă să plece singuri în vacanţa de Valentine's Day, sunt încă la vârsta la care vor să se cunoască mai bine. Persoanele cu vârste peste 26-27 de ani merg în grupuri pentru a socializa, pentru a-şi extinde cercul de prieteni. Pachetele create pentru Ziua Îndrăgostiţilor, spre deosebire de pachetele standard, satisfac toate fanteziile cuplurilor, referitoare la mâncare, relaxare, romantism.

Preţurile pachetelor turistice practicate de agenţiile de turism sunt pentru toate buzunarele. “Bugetul alocat de turişti diferă în funcţie de destinaţia aleasă, pentru un sejur de Valentine’s Day în ţară putem vorbi de 1.000 lei/2 persoane, în timp ce pentru o ieşire în afara ţării costă aproximativ 500 euro pentru 2 persoane. Vânzarile merg mult mai bine decât cele de anul trecut, din aceeaşi perioadă, pentru ca anul acesta avem o ofertă mai diversă şi tarife mai mici”, a declarat Marius Meruţă, coordonator PR al unei agenţii de turism.

,,Vânzările pentru Valentine's Day sunt mai mari cu 20%-30% faţă de anul trecut. Pentru Varşovia am creat un program special numit Pe urmele lui Chopin cu preţuri de la 489 Euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, 3 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele, un prânz la Lowicz la o casă privată (3 feluri de mâncare + ceai sau cafea), intrare la Zelazowa Wola, concert privat în Varşovia şi o cupă de vin spumant, transport cu autocarul conform itinerariului, însoţitor de grup român şi ghid local vorbitor de limba engleză pe tot parcursul turului. La tariful pachetului se adaugă taxa de aeroport de la 95 Euro/pers. Pe locul doi în topul preferineţelor a fost Roma, un pachet turistic costă de la 230 Euro/pers. pentru transport cu avionul, 3 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele. Taxele de aeroport sunt de la 76 Euro/pers. Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile", spune Adriana Goicea, manager agenţie de turism.

Cereri au fost şi pentru Veneţia cu preţuri de la 148 Euro/pers. pentru transport cu avionul, 3 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de două stele. Taxele de aeroport sunt de la 97 Euro/pers. Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile.

Cei care au ales Parisul au plătit de la 287 Euro/pers. pentru transport cu avionul, 3 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele. Taxele de aeroport sunt de la 110 Euro/pers. Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile.

O altă alegere romantică este Barcelona cu preţuri de la 254 Euro/pers. pentru transport cu avionul, 3 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele. Taxele de aeroport sunt de la 89 Euro/pers. Oferta este valabilă în limita locurilor disponibile .

“Cele mai solicitate destinaţii interne au fost Băile Felix şi Braşov, iar pe extern, am avut cereri pentru Budapesta. Tariful pentru Băile Felix, la Hotel Termal 3* porneşte de la 505,75 lei / camera, 2 nopţi cazare în cameră dublă matrimonială cu mic dejun, cocktail de primire, cină festivă. Oferta este valabilă în perioada 11-15 februarie. Pachetul turistic pentru Braşov, la Hotel Capitol 3* costă 726 lei/ camera şi sunt incluse 2 nopţi cazare cu mic dejun; acces la centrul SPA Aro Palace - piscină, saună, jacuzzi, fitness; cina romantică, muzică live la Barul de Noapte Aro Palace – 12.02; spectacol de cabaret, concursuri cu premii, căsătorii de o zi; cină italiana “Il mio amore”, muzică live la restaurantul Cetate - 11.02 sau 13.02, orchestră de muzica clasică. Cei care au ales Budapesta au optat pentru Hotel Ramada Plaza 5* cu un tarif de la 177 euro/ persoană/pachet pentru 3 nopţi cazare în camera dublă tip superior cu mic dejun bufet; o sticlă de şampanie în cameră; cina romantică, la lumina lumânărilor în restaurantul Ambrosia, din hotel; masaj pentru două persoane în Centrul Aphrodite SPA Health & Wellness; free shuttle service de la hotel în centrul oraşului; taxa de statiune”, a declarat Marius Meruţă.

"Pentru Sfântul Valentin le propunem turiştilor Cipru – Insula iubirii, cu preţuri de la 195 Euro/pers., 3 nopţi cazare cu demipensiune la hotel de patru stele, cină romantică, un pahar cu şampanie, cadou surpriză pentru doamne. Biletul de avion are un tarif informativ: de la 150 Euro/pers. Hotelurile oferă camere spaţioase perfecte pentru relaxare. Piscinele sunt adaptate înălţimii turiştilor, iar Marea Mediterană îi îmbie la o plimbare dimineaţa sau seara la asfinţit. Cuplurile pot juca tenis sau aerobic sau se pot răsfăţa la saună, masaj. Seara au loc spectacole cu trupe live. Cipru emană romantism fiind locul de naştere al Adroditei, zeiţa dragostei. Grecii o venerează pe Afrodita şi pe Apollo în temple din întrega insulă", spune şi Mircea Vladu, manager agenţie de turism.

Îndrăgostiţii pot merge în Paphos, locul unde s-a născut Afrodita pentru a se plimba printre vestigiile unor vile romane cu mozaicuri splendide ("Casa lui Tezeu", Casa lui Dionysos"), vor ajunge la Odeon - un amfiteatru grecesc în care au loc, uneori, spectacole de muzică sau teatru.

"Cele mai multe cereri au fost pentru Praga care are un tarif economic de la 225 Euro/pers. pentru transport cu avionul, 4 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele. Taxele de aeroport şi transferurile costă de la 99 Euro/pers", ne-a declarat şi Cristina Molfea, manager departament extern al unei agenţii de turism.

×