x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 cele mai frumoase locuri mai puţin cunoscute din România

Top 10 cele mai frumoase locuri mai puţin cunoscute din România

28 Feb 2019   •   18:34

România este o ţară frumoasă, care ascunde în orice colţ locuri spectaculoase. Însă infrasctructura ce lasă de dorit, calitatea serviciilor turistice şi lipsa mediatizării, ne determină, adesea, să alegem destinaţii turistice din străinătate.

În ciuda acestor impedimente, este păcat să nu ne bucurăm sufletul şi privirea cu minunăţiile ascunse ale tarii noastre. Forme de relief unice în lume, cascade idilice, peşteri sălbatice, monumente, lăcaşe de cult sau palate regale mai puţin cunoscute, conferă ţării noastre o valoare turistică nebănuită, de care puţini suntem conştienţi. Tot ceea ce trebuie să facem este să cunoaştem aceste destinaţii autohtone cu potenţial turistic, ca mai apoi să le facem, la rândul nostru cunoscute şi să le apreciem la adevărata lor valoare.

Iată care sunt cele mai frumoase locuri mai puţin cunoscute, care pot transforma România într-o destinaţie perfectă de vacanţă.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

1. Ochiul Beiului sau Grădina Edenului

Lacul Ochiul Beiului situat în Munţii Aninei, judeţul Caraş-Severin, se întinde pe o suprafaţă de doar 20 de metri şi are o adâncime de 6 metri. Lacul este o bijuterie naturală care impresionează prin culorile sale în tonuri de verde şi azuriu, fiind numit metaforic "călimara cu cerneală din mijlocul pădurii".

Lacul este situat în apropierea celor trei cascade ale râului Beuşniţa, cât şi de ruinele cetăţii medievale Ilidia, construind împreună un traseu turistic de neegalat în diversitate şi farmec.

Provenienţa acestui lac este carstică, iar forma lui este una de cuvă. Lacul este alimentat de un izvor care îl împiedică să îngheţe iarna şi are o culoare unică, ce impresionează de la prima vedere.

 2. Soveja, staţiunea cu cel mai ozonat aer din Europa

............

Citește mai departe AICI

×