x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 cele mai frumoase sate din ţara noastră

Top 10 cele mai frumoase sate din ţara noastră

12 Feb 2019   •   13:06

Peisaje rustice pitoreşti la fel de spectaculoase ca cele din Elveţia, Franţa, Belgia sau Olanda găsim din belşug şi în ţara noastră. Sate, care încă mai păstrează viu stilul ţărănesc autentic, binecuvântate cu o încadrare naturală ce abundă în peisaje de o frumuseţe greu de descris în cuvinte găsim din nordul Moldovei, până în Transilvania sau Maramureşul istoric.

Vă prezentăm un top al celor mai frumoase sate din România, o chintesenţă de valori istorice, oaze de frumuseţe şi modele de arhitectură, care scot la lumină comorile pe care le ascunde ţara noastră şi care ne ajută să descoperim adevărata Românie.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

1. Botiza, Maramureş

În inima Maramureşului, la poalele muntelui Tibleş ne aşteaptă un ţinut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul, neostenind niciodată. Aici este locul în care tradiţiile, portul şi arta populară se păstrează ca nicăieri în ţară. Satul de pe Valea Izei a fost atestat documentar în 1373 sub denumirea de Batizha şi, pe lângă frumuseţea locurilor care te va încânta cu siguranţă, aici poţi vizita şi mănăstirea Botiza sau izvorul cu ape minerale Borcut.

Una dintre puţinele localităţi care conservă încă tradiţiile şi obiceiurile străvechi, Botiza este vestită pentru covoarele tradiţionale ţesute din lână şi vopsite exclusiv cu vopsele vegetale. Aşezarea este o vatră de cultură şi civilizaţie profund legată de viaţa pădurii şi lucrătura în lemn.

2. Răşinari, Sibiu

Află care sunt cele mai frumoase sate din România

Sursa fotografie reprezentativă: Pixabay

×