x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 10 locuri din România pe care nu trebuie să le ratezi (GALERIE FOTO)

Top 10 locuri din România pe care nu trebuie să le ratezi (GALERIE FOTO)

20 Feb 2019   •   19:57

Noi, cei care încă simţim româneşte, ar trebui să fim recunoscători divinităţii pentru darul de preţ numit simplu: România. O țară binecuvântată!

Faptul că ne-am născut şi am crescut într-un cadru natural pitoresc, cu munţi ce se înalţă până la cer, cu ape limpezi şi cristaline, în care se oglindeşte cerul, este o binecuvântare.

Avem o ţară frumoasă nu doar din punct de vedere geografic. Istoria de mii de ani, cultura bogată, obiceiurile şi tradiţiile, portul popular, dar şi oameni cu suflet curat întregesc acest tablou care ar trebui să ne facă să coştientizăm că suntem deţinătorii unei comori, pe care trebuie să o preţuim şi să o facem cunoscută lumii întregi.

Munţii Carpaţi, Marea Neagră, Dunărea cu a ei deltă, Transfăgărăşanul şi alte frumuseţi autohtone reprezintă adevărate motive pentru care să ne iubim ţara.

Fiecare coltişor din România ascunde locuri minunate, care încântă privirea şi alină sufletul. Există printre acestea, câteva obiective reprezentative care definesc frumuseţea acestei ţări, pe care nu ar trebui să le ratăm.

Aşa că, pentru a ne convinge pe deplin de spendorile ţării noastre, am realizat un top al celor mai frumoase locuri din România, pe care ar trebui să ne propunem să le vedem, măcar odată în viaţă:

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

1. Delta Dunării

Unică în Europa, Delta Dunării este un univers sălbatic de o frumuseţe greu de descris în cuvinte.

Imaginea pelicanilor care își duc nestingheriți traiul și a nuferilor plutind mândrii pe întinderea apei îți răsfață cu siguranță imaginația. O plimbare de câteva ore în leagănul valurilor de pe brațele Dunării este un alint pentru suflet. Delta Dunării este cea mai bine conservată dintre deltele Europei şi înglobează un univers exotic, cu o faună şi o floră impresionantă. 
Peste 1830 de specii de copaci şi plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluşte, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de păsări şi 44 de specii de mamifere fac din Delta Dunării un complex natural mirific, supranumit Raiul păsărilor şi a peştilor. Să te plimbi cu barca pe canale şi lacuri, să asculţi freamătul stufului şi zgomotele naturii este o binecuvântare pe care sufletul o merită!

2. Cazanele Dunării

....................... 

Află mai mult despre cele mai frumoase locuri din România

×