x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Tratament - Odihna si multa relaxare la bai

Tratament - Odihna si multa relaxare la bai

de Iohanna Onaca Purdea    |    10 Sep 2006   •   00:00
Tratament - Odihna si multa relaxare la bai

Dupa o vara caniculara, va puteti reface fortele in statiunile balneare, la o cura de aer curat, odihna, plimbari si tratament.

Vara a trecut, iar temperaturile mari ne-au impiedicat sa ne odihnim corespunzator. O vacanta la munte, intr-un cadru linistit si odihnitor, este solutia ideala de a ne reface organismul.

TRATAMENTE. In septembrie puteti pleca intr-un scurt concediu intr-una din statiunile balneare din Romania, alegand un pachet complet cu tratament sau doar cu servicii de cazare si masa. La Baile Felix, pentru o zi de cazare cu pensiune completa si trei proceduri de tratament veti plati 212 lei de persoana la un hotel de trei stele sau 118 lei la doua stele.

Tot in aceasta statiune puteti opta pentru o quot;"cura de reconfortare si combatere a sedentarismuluiquot;". Un program de 15 zile, cu 12 zile de tratament si demipensiune costa 1.843 de lei/sejur de persoana in camera single sau 2.876 de lei pentru cazare in camera dubla. Programul cuprinde antrenament fizic - exercitii la diverse aparate, tehnici de relaxare - hidroterapie, dietoterapie, sauna, masaj, crenoterapie cura interna cu ape minerale, sport.

La Sovata puteti urma un tratament antialergic, cu proceduri prescrise de medic. Un sejur cu sapte nopti de cazare, cu mic dejun la un hotel de doua stele, costa 372 de euro pentru doua persoane. Pentru 488 de euro, doamnele se pot bucura de quot;"o saptamana de frumusetequot;" la un hotel de trei stele. Pachetul cuprinde cazare cu demipensiune, cocktail de bun venit, acces nelimitat la bazinul cu apa sarata al hotelului, jacuzzi, sauna si tratamente de infrumusetare: cosmetica, coafura cu impachetare, pedichiura, manichiura, masaje cu uleiuri aromatice, impachetari.

SOVATA. Apele clorate si sodice din lacurile Ursu, Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor sunt renumite pentru tratarea diverselor afectiuni ginecologice, inflamatorii si reumatismale, pentru boli cardiovasculare sau ale sistemului nervos

LA PRET REDUS. In octombrie puteti pleca intr-o vacanta de relaxare la pret redus. Autoritatea Nationala pentru Turism, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania si ANAT relanseaza programul quot;"O saptamana de refacere in statiunile balnearequot;". In perioada 1 octombrie-1 decembrie 2006, pentru sase nopti de cazare cu mic dejun si doua proceduri de tratament pe zi pe baza recomandarilor medicale, turistii vor plati 185 de lei la hotelurile de o stea, 250 de lei la doua stele si 300 de lei la trei stele. Statiunile din program sunt: Baile Olanesti, Lacul Sarat Braila, Saturn, Vatra Dornei, Calimanesti, Sinaia, Buzias, Baile Herculane, Sangeorz Bai, Geoagiu Bai, Covasna, Praid, Sovata, Govora, Amara, Baile Tusnad.

quot;"Dorim sa cream un concept modern de punere in valoare a statiunilor balneare prin oferte care sa se adreseze atat tinerilor, cat si varstnicilor, oferte atractive care sa contribuie la mentinerea starii de sanatate, la reducerea efectelor stresului, la cresterea calitatii vietiiquot;", a declarat Nicu Radulescu, presedintele OPTBR.

Sanatate la Salina Praid

PRAID. In salina exista un muzeu, o biserica si locuri de joaca pentru copii
Apele sarate din Praid sunt renumite pentru tratarea mai multor afectiuni, dar si pentru efectul calmant si relaxant pe care il au asupra corpului si mintii. Salina Praid este recomandata bolnavilor care sufera de afectiuni ale cailor respiratorii, durata tratamentului fiind de 18 zile. In timpul tratamentului, care consta in inhalarea aerului din mina, se recomanda plimbarile sau gimnastica, sub indrumarea unui cadru specializat.
×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie tratament