x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Triburile erei moderne. Aşa trăiesc cele mai sălbatice comunităţi de pe planetă

Triburile erei moderne. Aşa trăiesc cele mai sălbatice comunităţi de pe planetă

08 Iul 2020   •   23:39
Triburile erei moderne. Aşa trăiesc cele mai sălbatice comunităţi de pe planetă

Am putea spune că modernismul ne-a "acaparat" total, făcându-ne să uităm de Epoca de Piatră şi de condiţiile de trai ale acestei perioade istorice încheiate în urmă cu aproape 4000 de ani.

Deşi pare neverosimil, există pe Terra oameni care încă convieţuiesc în triburi, într-o sălbăticie greu de imaginat.Iată cum trăiesc două dintre aceste comunităţi, care au supravieţuit timpului şi au sfidat civilizaţia:

Tribul Santinelli

Tribul Santinelli este una dintre cele mai izolate comunităţi de pe planetă. Această comunitate care pare că nu a luat contact deloc cu lumea exterioară are o populaţie estimată între 50 şi 400 de indivizi ce îşi duc existenţa pe Insula Santinelei de Nord din Golful Bengal. Membrii săi atacă orice străin care se apropie, iar când un elicopter a zburat peste insulă după tsunami-ul din 2004, echipele de salvare au fost întâmpinate cu o salvă de săgeți. Mai mult decât atât, în 2006, doi pescari au ajuns cu barca pe insulă și au fost uciși de membrii tribului.

Se crede că acești oameni se află pe insulă de 60.000 de ani și probabil că și-au rafinat arta de a citi semnele apropierii pericolului după comportamentul animalelor și schimbările de pe cer și din apă.

Tribul Jarawa

.........

Vezi mai mult

×