x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Tunisia își redeschide larg porțile, după mulți ani de stagnare

Tunisia își redeschide larg porțile, după mulți ani de stagnare

de Diana Scarlat    |    07 Mai 2019   •   12:15
Tunisia își redeschide larg porțile, după mulți ani de stagnare

Una dintre cele mai frumoase țări ale lumii, Tunisia, își primește iar vizitatorii, cu aceeași ospitalitate care o caracteriza până la izbucnirea conflictelor, în contextul primăverii arabe. Istoria și civilizația Tunisiei reprezintă una dintre cele mai importante atracții, la nivel mondial, în eternul Magreb, marcat de influențe din toate marile culturi ale lumii. Astăzi, românii se pot bucura din nou de vacanțe de neuitat pe malul Mediteranei și în inima Saharei.

Combinația de influențe culturale și de culori vii este mereu fascinantă în Tunisia, țara care a reușit să treacă peste toate încercările, de-a lungul istoriei. Micile orășele și stațiuni liniștite de pe malul Mediteranei contrastează perfect cu satele și orașele antice, ale căror urme s-au păstrat până astăzi, cu situri istorice feniciene, punice, romane, otomane și din alte perioade. De la galbenul auriu al deșertului, la albastrul clar al Mediteranei, în soarele mereu prietenos cu vizitatorii amatori de căldură, Tunisia are și o ofertă deosebită de cazare în hoteluri de lux care amintesc de superbele palate de marmură albă ale Magrebului. Iar din străvechea cetate a Cartaginei, până la coloseumul de la El Jam, vizitatorii se pot bucura de senzația că se află într-un imens muzeu în aer liber, unde monumentele istorice îi așteaptă la fiecare pas. Pentru cei pasionați de safari, deșertul oferă multe variante de aventură și cunoaștere a unei civilizații deosebite, care s-a dezvoltat aici în mii de ani.

Raiul iubitorilor de fotografie și de... hammam

La El Jam se află unul dintre cele mai bine conservate monumente ale antichității. Coloseumul se poate vizita și astăzi. Coloseumul Roman El Jem, ridicat în anul 238, este un imens amfiteatru cu o capacitate de 35.000 de persoane, considerabil mai mare decât populația orașului la acea vreme. Pentru ridicarea sa a fost construit un apeduct subteran de 15 kilometri, iar piatra a fost adusă de la 30 de kilometri distanță. Fiecare moment al zilei oferă o altă perspectivă pentru fotografi, prin schimbarea luminozității, momentul cel mai prielnic fiind în a doua parte a zilei, când soarele auriu scaldă în splendoare monumentul. Cei care adoră baia de aburi numită Hammam ar trebui să știe că în Tunisia vor găsi o stațiune turistică numită Hammamet - „orașul băilor” - un veritabil colț de rai, mai ales pentru pasionații de fotografie, care vor descoperi aici clădiri tradiționale arabe vopsite în alb, cu porți imense și geamuri albastre, contrast specific zonei mediteraneene.

Atracții speciale ale Magrebului

Medina fortificată a orașului este flancată de palmieri înalți, la umbra cărora pot fi negociate obiecte artizanale tradiționale, cu zecile de comercianți stradali care vorbesc cel puțin patru limbi străine și știu să-și încânte cumpărătorii, amintindu-le, de exemplu, dacă sunt din România, că cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor este Gică Hagi, iar cea mai bună gimnastă a lumii este Nadia Comăneci. Tot aici, în Tunisia, s-a filmat și celebra serie cinematografică Star Wars, la Ong Jemel și Matmata, cele două orașe dezvoltându-se apoi spectaculos. Casa lui Luke Skywalker se află în orașul troglodiților Matmata, iar „cârciuma” nelegiuiților de pe Tatooine se află chiar în Ong Jemel.

O vacanță în Tunisia, cu șapte nopți de cazare și regim all inclusive, costă în jur de 400 de euro de persoană, cu toate taxele incluse, pe malul Mediteranei.

 

×
Subiecte în articol: tunisia