x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turiştii care mănâncă pe bordurile fântânilor antice din Roma riscă amenzi de câteva sute de euro

Turiştii care mănâncă pe bordurile fântânilor antice din Roma riscă amenzi de câteva sute de euro

12 Iun 2017   •   17:18
Turiştii care mănâncă pe bordurile fântânilor antice din Roma riscă amenzi de câteva sute de euro

Turiştii care escaladează bordurile fântânilor antice din Roma sau le folosesc ca spaţii pentru picnic riscă să primească amenzi cuprinse între 40 şi 240 de euro, a anunţat luni Virginia Raggi, primarul capitalei italiene, în cadrul unei acţiuni ce vizează amelioarea comportamentelor umane în zonele publice, informează DPA. 

Virginia Raggi s-a aflat în ultimele săptămâni sub presiunea opiniei publice, fiind invitată să adopte o serie de măsuri, în urma mai multor articole ale presei care a relatat numeroase cazuri ale unor persoane care făceau baie în fântâni, mâncau pe bordurile acestora sau escaladau monumente arhitectonice de mare valoare, precum Fontana di Trevi, Fontana della Barcaccia şi Fântâna Leului din Piazza del Popolo. 

Decretul semnat de Virginia Raggi, valid până pe 31 octombrie, interzice "orice comportament incompatibil cu scopul natural" al fântânilor, inclusiv spălarea hainelor şi a animalelor, însă face şi o excepţie, permiţând ritualul tradiţional al aruncării de monede. 

Mai multe oraşe italiene depun în această perioadă eforturi mari pentru a face faţă turismului de masă, în special în timpul verii. În Florenţa, primarul Dario Nardella a decis recent să stropească cu apă de mai multe ori pe zi pavajul şi scările bisericilor celebre din oraş, pentru a îi împiedica astfel pe turişti să îşi amplaseze corturile în acele zone.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: roma fantani turişti