x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turnul Eiffel, vizitat de aproape 7 milioane de persoane în 2015. Numărul turiștilor e în scădere, după atentate

Turnul Eiffel, vizitat de aproape 7 milioane de persoane în 2015. Numărul turiștilor e în scădere, după atentate

19 Ian 2016   •   18:06
Turnul Eiffel, vizitat de aproape 7 milioane de persoane în 2015. Numărul turiștilor e în scădere, după atentate

Aproximativ 7 milioane de persoane, din care 80% cetăţeni străini, au vizitat Turnul Eiffel în 2015, cu aproape 2,5% mai puţini turişti faţă de perioada similară a anului 2014, una din cauze fiind producerea atentatelor teroriste în noiembrie la Paris, scrie AFP.

Monumentul simbol al Parisului a fost vizitat anul trecut de 6,91 milioane de persoane, conform datelor publicate luni de societatea care administrează Turnul Eiffel (SETE), citate de AFP.

Înainte de producerea tragicelor evenimente care au lovit capitala franceză în noiembrie 2015, frecvenţa turiştilor era în creştere cu 1% faţă de perioada lui 2014, transmite societatea într-un comunicat de presă.

Cei mai mulţi vizitatori sunt străini, respectiv 80%, fiind vorba în principal de turişti din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Spania şi Italia. Numărul turiştilor din America de Nord şi din Europa a rămas stabil, însă a scăzut numărul turiştilor din Rusia şi a crescut numărul turiştilor veniţi din Brazilia, potrivit SETE, scrie AFP.

Sursa - Agerpres

×