x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Un loc incredibil din Maroc. Copacii în care „locuiesc” capre. Află despre ce e vorba (VIDEO)

Un loc incredibil din Maroc. Copacii în care „locuiesc” capre. Află despre ce e vorba (VIDEO)

11 Aug 2018   •   13:26

Caprele sunt unele dintre acele cățărătoare redutabile, care escaladează fără probleme pante abrupte, aproape verticale, în căutarea hranei.

Peisaje montane în care zărim capre cocoțate pe vârfuri înalte, am mai văzut.

Însă această imagine, în care caprele„atârnă” pe copaci, rumegând absente, pare desprinsă din filme ab

Ei bine, acest peisaj este unul obișnuit în Maroc. Un singur arbore de aici face ca aceste animale să devină locatare la înălțime și anume, arborele de argan.

Caprele sunt atrase de fructele acestui arbore, care se coc în fiecare an în luna iunie. Arborele de argan crește până la o înălțime de 8 – 10 metri și trăiește până la 200 de ani.

Deși copacii sunt țepoși și au trunchiurile noduroase, caprele, care se urcă în ei de secole, au învățat să se adapteze acestei sarcini, astfel încât, oricât ar fi de subțiri crengile, acestea reușesc să-și păstreze echilibrul.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Abilitatea caprelor din această regiune de a ajunge fără ezitare în vârful arborelui de argan se datorează înzestrării lor naturale. Caprele au picioarele dotate cu câte două degete, acoperite de copite. Aceste degete sunt flexibile, iar tălpile picioarelor sunt moi și mobile.

Ceea ce este și mai interesant este faptul că, deși pare bizar, prin acest comportament caprele au contribuit la agricultura practicată de triburile băștinașe.

...................

Află în ce fel neobișuit și incredibil se folosesc berberii de o anumită abilitate a caprelor sălbatice

×