x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Unde ne putem duce ca sa ne izolăm complet de vâltoarea vieții moderne

Unde ne putem duce ca sa ne izolăm complet de vâltoarea vieții moderne

29 Apr 2018   •   13:00
Unde ne putem duce ca sa ne izolăm complet de vâltoarea vieții moderne

Sunt si oameni care cauta linistea, in aceasta vacanta, in locuri unde semnalul telefonului mobil nu poate ajunge. Un astfel de colt, de o frumusete rara, este Valea Buzaului, cu barajul de la Siriu cocotat in Carpatii de Curbura.

Drumul National 10 care leaga Transilvania de Muntenia, taie curbura Carpatilor si serpuieste pe langa apa Buzaului. La un moment dat, valea se deschide si face loc Barajului de la Siriu. Aici masinile opresc din goana lor nebuna, iar oamenii coboara sa isi traga sufletul pentru cateva minute.

Dupa ce fac cateva poze, cei mai multi turisti pornesc mai departe fara sa banuiasca de fapt ce minune lasa in urma. Însă în apropere se află o pensiune pe un domeniu pe 12 hectare unde oamenii vin sa se plimbe cu barca, sa pescuiasca si sa ia muntii la pas.

Pensiunea cu pricina este o cabana costruita in stil tirolez. Curentul electric este produs de generator, iar apa o incalzeste soarele. Cazarea cu toate mesele incluse costa 345 de lei de persoana.

„Majoritatea turistilor vin aici pentru lipsa semnalului pe telefonia mobila. pentru liniste, pentru natura, iar in plimbarile lor pot intalni o caprioara, de ce nu si un cerb... veveritele sunt la ele acasa!” spune administratorul pensiunii.

Pe Valea Buzaului nu exista restaurante sau terase. Stana lui nenea Gheorghe tine loc de “bacanie” pentru drumeti. Astazi, nenea Gheorghe are in meniu lapte dulce cu mamaliga, bulz cald si o ciorba de miel groasa ca tocana.

Pastravul din paraul Hartagul si racoarea cascadei Pruncea sunt si ele bonus. Cele cateva cabane si pensiuni ofera clientilor gratis si biciclete, terenuri de sport si locuri de joaca pentru copii.

×