x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanță surprinzătoare într-un oraș cosmopolit: BELGRAD, la încrucișarea drumurilor, la cumpăna istoriei

Vacanță surprinzătoare într-un oraș cosmopolit: BELGRAD, la încrucișarea drumurilor, la cumpăna istoriei

de Magda Cristina Ursache    |    31 Aug 2014   •   09:05
Vacanță surprinzătoare într-un oraș cosmopolit: BELGRAD, la încrucișarea drumurilor, la cumpăna istoriei

Aflat la confluenţa dintre râul Sava şi Dunăre, acest oraş, prins adesea în jocul geopolitic al diferitelor imperii, şi-a modelat un caracter aparte, în care se găsesc atât trăsături slave, cât şi austriece dar şi turceşti, precum şi urme ale comunismului, sub care a stat mai bine de 45 de ani. Şi, deşi balcanici, locuitorii Belgradului afişează mai degrabă un spirit mediteranean, prin pofta lor de viaţă, prin "cultura" cafenelelor şi a cluburilor de noapte. Un oraş energic, capitala Serbiei se redescoperă ca destinaţie turistică şi evoluează de la an la an, promovându-şi nu numai potenţialul cultural, ci şi latura sa mai modernă cu atracţii de tipul marilor centre comerciale sau evenimente ce ţin de cultura urbană.

Pentru a ajunge la Begrad, nu vă recomand să mergeţi cu maşina personală, deşi e şi asta o opţiune pentru cei comozi, care vor libertate de mişcare. Nu e prea departe, doar suntem graniţă în graniţă cu Serbia. Problema intervine însă în oraş. Este, asemenea Bucureştiului, destul de aglomerat, iar locurile de parcare nu sunt foarte multe după ora 18. Aşa că vă trebuie nervi de oţel. Avantajul este însă că puteţi să vizitaţi şi împrejurimile Belgradului. Transportul în comun acoperă marea majoritate a oraşului, aşa că mai bine mergeţi acolo cu avionul, trenul sau autocarul. Dacă vreţi o călătorie mai specială, puteţi merge şi cu...bicicleta. Belgradul este situat pe ruta Eurovelo 6, ce leagă... Oceanul Atlantic de Marea Neagră.

Ce este de făcut în Belgrad? .....................................

Citește articolul integral AICI.

Vezi și

Ce mâncau „Ceaușeștii”? Preferinţe de tinereţe, regim de bătrâneţe

Busuiocul - leacul magic! Află ce boli vindecă
Tărâțele de grâu - eficiente în terapia bolilor digestive și în cura de slăbire
Vrei să slăbești, dar îți este mereu foame? Iată 5 TRUCURI CARE TAIE POFTA DE MÂNCARE!
„Planta magilor” vindecă dependența de alcool, tutun sau droguri!
Prunele - fructele-medicament ale sezonului. Află în ce afecțiuni sunt benefice și 6 rețete terapeutice

×
Subiecte în articol: felicia vacanta calatorii