x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanţă de iarnă la târgurile de Crăciun

Vacanţă de iarnă la târgurile de Crăciun

de Luciana Cocoș    |    13 Oct 2015   •   15:23
Vacanţă de iarnă la târgurile de Crăciun

Marile orașe ale Europei se pregătesc să îmbrace haine de sărbătoare. Este momentul potrivit pentru cei care vor îmbine spiritul sărbătorilor de iarnă cu febra shoppingului să-și plănuiască o vacanță de vis. În decorurile specifice sezonului de iarnă își fac apariția târgurile tematice. Fiecare oraș are o piață de Crăciun unică, în care își dau întâlnire tradițiile și savoarea produselor locale.

Magie la Viena

Târgurile de Crăciun din capitala Austriei sunt printre preferatele turiștilor. În preajma sărbătorilor de iarnă, orașul este luat cu asalt de milioane de oameni.

Punctele fierbinți ale orasului Viena sunt piața din fața primariei, Rathausplatz, și Mariahilferstrasse, celebra stradă de shopping.
Printre standurile târgurilor veți găsi o mulțime de cadouri originale, decorațiuni, obecte de artizanat, suveniruri sau dulciuri. Atmosfera este completată de sunetul colindelor și de aroma de vin fiert și a castanelor coapte.

Un decor de poveste veți găsi la Palatul Schönbrunn unde spiritul Craciunului pune stapanire peste intregul parc. Pentru cei mici există ateliere speciale unde pot face cu mâinile lor globuri și cadouri pentru cei dragi. Prețul unei minivacanțe de 4 zile în capitala Austriei costă în jur de 300 de euro de persoană, în care aveți incluse biletul de avion, cazarea într-un hotel de 3 stele, mic dejun și ghid turistic pentru un tur al orașului.

Capitala târgurilor de Crăciun

Berlinul e cunoscut drept capitala târgurilor dedicate Craciunului pentru că în fiecare an sunt organizate, din noiembrie și pană la sfârșitul lunii decembrie, aproape 60 de astfel de evenimente în marile pieţe ale orașului, în centrul istoric, în muzee și pe marile bulevarde. În preajma Crăciunului, Berlinul se învăluie în parfum de măr copt, vin fiert, alune şi biscuiți cu scorțișoara, iar tarabele pline de cadouri împânzesc oraşul. De departe cel mai frumos târg tematic este organizat la Palatul Charlottenburg. Circa 150 de comercianți din toata Germania își aduc aici cele mai frumoase obiecte de artă, antichități, bijuterii și mâncăruri bune. Atmosfera e intreținută de muzica clasică și concerte de colinde. Copiii găsesc aici o mulțime de distracții: un carusel, o mini gradină zoologică și cursuri de echitaţie cu ponei. O astfel de aventură magică printre tarabele de sărbătoare ale Berlinului costă puțin peste 300 de euro de persoană. Prețul include biletul de avion cu toate taxele și 4 nopți de cazare cu mic dejun.

În ţara lui Hans Christian Andresen
În Danemarca, țara lui Hans Christian Andresen, Crăciunul nu poate fi altfel decât “de poveste”. La Copenhaga veți simți mai bine ca oriunde atmosfera sărbătorilor pe străzile împodobite cu ghirlande de brad și cu scuaruri transformate în patinoare. Punctul de atracție al orașului este Parcul Tivoli unde, an de an, se aprind mii de beculețe colorate. De la standurile comercianților veți putea cumpara produse de artizanat, suveniruri și delicatese daneze, turtă dulce cu nuci sau prăjituri cu scorțișoară. Un sejur de 4 zile la Copenhaga costă de la 300 de euro, cu transport și cazarea incluse.

Praga de sărbătoare
Colinde, beteală, cozonac, felicitări, artificii, luminițe. Toate se regăsesc în inima orașului minunilor, Praga. Aici, Crăciunul este așteptat în fiecare an încă de la începutul lunii decembrie în fascinantele piețe. Cea mai mare și mai frumoasă dintre ele este piața aflată in centrul Orașului Vechi. Biserici sau foste mănăstiri sunt transformate în săli pentru concerte de colinde, de orgă sau simfonice. Copiii se pot delecta cu gustoasele truhlik (produse de patiserie), în timp ce părinții pot servi un pahar de vin fiert sau lichior cald de miere, în timp ce fierarul le făurește un suvenir unic, să le amintească mereu de acel Crăciun. O astfel de experiență, de 5 zile, costă de la 280 de euro de persoană și include trasportul cu avionul, cazare cu mic dejun și un tur al orașului cu ghid însoțitor.

La plimbare prin Europa

Târguri tematice se organizează în toate marile capitale europene. În capitala Marii Britanii veți găsi nu unul, ci zeci de târguri de Crăciun și expoziții tematice de iarnă iar o tură cu roata gigant vă oferă o vedere unică asupra Londrei îmbrăcată în haine de sărbătoare. La Barcelona însă, târgul de Crăciun este unul cu o tradiție veche. Primul târg a fost organizat aici în iarna anului 1786. 300 de standuri își așteaptă turiștii din toate colțurile lumii cu jucării și decorațiuni lucrate manual, cadouri și preparate tradiționale, toate în atmosferă unică a Crăciunului. Însă, pentru copii dar nu numai, o experiență de neuitat poate fi vizita în țara lui Moș Crăciun, în Laponia. Acolo, îl veți cunoaște pe Moșul în persoană și veți vedea cum spiridușii prăgătesc îi pregătesc acestuia cadourile pentru fascinanta călătorie din noaptea de Crăciun.


Crăciun la Viena
Preț: 304 euro
Perioada: 3-6 decembrie 2015
Servicii: bilet avion (fără taxe), cazare și mic dejun, tur panoramic cu ghid însoțitor


Crăciun la Berlin
Preț: 310 euro
Perioada: 23-27 Decembrie 2015
Servicii: bilet avion (cu taxe), cazare și mic dejun


Crăciun în Laponia
Preț: 1150 euro
Perioada: 23-27 Decembrie 2015
Servicii: bilet avion (fără taxe), cazare și mic dejun, 2 cine festive, excursii și cadouri, ghid însoțitor



PONTURI
Chiar dacă vă aflați în vacanță nu ar trebui să fiți într-atât de relaxați în aglomerația marilor orașe. Agitaţia care se creează zilnic, în special în orele de vârf, atrag ca un magnet hoţii de buzunare, poşete, genţi. Mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. De aceea, este indicat să fiți prudenți. Hoţii de buzunare acţionează cel mai adesea în locuri aglomerate: pieţe, magazine, mijloace de transport în comun. Pentru a evita aceste evenimente, este recomandat ca doamnele şi domnişoarele să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie închisă şi să se afle în câmpul lor vizual, în partea din faţă a corpului. Pentru bărbați ar fi indicat să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Atenție, nu purtaţi portmoneul în buzunarul din spate al pantalonilor! Va fi la vedere și ați putea deveni o victimă a hoților.


×