x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanţă in Australia

Vacanţă in Australia

de Alex Botusan    |    23 Dec 2007   •   00:00
Vacanţă in Australia
Sursa foto: GREG WOOD/

Cu toate că drumul poate părea lung şi costisitor, o vacanţă in indepărtata Australie merită orice efort. Peisajele, plajele superbe, arhitectura post-modernă a oraşelor fac din Australia - a cincea ţară din lume ca mărime şi cel mai mic continent - o destinaţie perfectă pentru o reală aventură.

Cu toate că drumul poate părea lung şi costisitor, o vacanţă in indepărtata Australie merită orice efort. Peisajele, plajele superbe, arhitectura post-modernă a oraşelor fac din Australia - a cincea ţară din lume ca mărime şi cel mai mic continent - o destinaţie perfectă pentru o reală aventură. Portul Sydney, "sufletul" metropolei cu acelaşi nume, este locul celebrei Opere şi al Podului Portului, cea mai bună variantă de vizitare fiind o croazieră in portul Darling.

DE VIZITAT. The Rocks este locul aşezării construite de primii colonişti ajunşi pe continent. Aici găseşti unele dintre cele mai vechi pub-uri, galerii de artă, restaurante cu preţuri mici şi magazine de unde iţi poţi lua suveniruri. Foarte aproape se află Opera din Sydney, cea mai cunoscută clădire a secolului XX. Dacă vrei să vezi cea mai mare colecţie de artă aborigenă, The Art Gallery of New South Wales este alegerea potrivită, iar dacă vrei să te relaxezi, "pe bune", plaja Bondi este soluţia la indemănă - numai 20 de minute de mers pe jos din centrul oraşului. Dintre evenimentele cu tradiţie, australienii se pot lăuda cu Mardi Gras, cea mai mare manifestare a minorităţilor sexuale, care datează din anii ’70, culminănd cu o paradă stradală gigantică.

Iarnă la 27 de grade

Climatic, o mare parte a Australiei este extrem de secetoasă. Vara, care ţine din decembrie şi pănă in februarie, există valuri de căldură frecvente, temperaturile atingănd in jur de 38 de grade Celsius. Oraşul nordic Darwin are o temperatură medie de

30 de grade vara şi 27 iarna. La Sydney cad precipitaţii cam in tot timpul anului. Partea cea mai răcoroasă a ţării este Hobart din Tasmania, cu o temperatură medie de 17 grade Celsius vara, şi 12 grade iarna. Vegetaţia este dominată de plante cu frunze adaptate pentru supravieţuirea in regiuni aride.

×
Subiecte în articol: meditaţie de călătorie medita