x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanță pe portativ

Vacanță pe portativ

de Luciana Cocoș    |    16 Iun 2015   •   17:11
Vacanță pe portativ

Anul acesta România este atracția iubitorilor de muzică. Artiști de renume mondial vin la noi în țară pentru a susține concerte în cadrul mai multor festivaluri. Odată cu ei, vin și turiș¬tii. Anul trecut, peste 1,9 milioane de străini au ajuns în România, însă majoritatea în interes de afaceri. Acum situația s-ar putea schimba. Dacă totuși artiștii pe care-i îndrăgiți nu se regăsesc pe afișele de la noi, nicio problemă. Agențiile de turism au pregătit pachete speciale pentru excursii muzicale în Europa și nu numai.

Magnet pentru turiști
Aflat la cea de-a XXI-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu atrage tot mai mulți iubitori ai muzicii clasice. Atât de mulți, încât la ediția din acest an care se va desfășura în peri¬oada 20 august – 30 septembrie, abonamentele pentru concertele din seria Mari Orchestre ale Lumii s-au vândut în doar 10 minute, iar cele pentru concertele de la Ateneu s-au epuizat în timpul record de câteva secunde. Peste 20.000 de străini vor veni în Ro-mânia. „Festivalul este prezent și recomandat în mod curent în marile publicații internaționale (The Guardian, The Telegraph), precum și în cele de specialitate, fiind în acest moment pe lista celor mai importante evenimente de gen din Europa, cot la cot cu festivaluri internaționale de muzică clasică precum cel de la Salzburg”, ne-a mărturisit Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului George Enescu. Peste 2.500 dintre cei mai mari artiști ai lumii vin în acest an în România, unii în premieră absolută. După 15 ani de negocieri, Filarmonica din Berlin va concerta pentru prima dată la noi în țară. De menționat sunt și recitalurile unor violoniști celebri precum David Garrett sau Sophie Anne-Mutter.

Electric Castle la Bonțida
Castelul Bánffy, din județul Cluj, găzduiește și în acest an cel mai mare festival de muzică din România. Electric Castle își propune să revoluționeze modul prin care tinerii interac-ționează cu muzica, nu numai prin concertele live pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel, ci și prin diferite activități recreativ-creative care vor avea loc. „S-au vândut 20.000 de abonamente și am mai pus la vânzare 3.000 de bilete pe fiecare zi. Sunt șanse foarte mari ca la fața locului, evenimentul să se desfășoare cu casa închisă. Asta înseamnă că, în cele 4 zile de eveniment, vom avea un trafic de aproape 100.000 de oameni”, spun organizatorii. Așa se face că, în zonă, localnicii se pregătesc să pri mească turiștii.
„După cum au mers vânzările, ne așteptăm la 2.500-3.000 de străini. Majoritatea vin din Marea Britanie, însă avem o mulțime de bilete vândute și în alte țări euro¬pene (Germania, Olanda, Ungaria, Franța), dar și în țări mai înde¬părtate (SUA, Japonia, India sau PR managerul festivalului. Brazilia)”, a declarat Andi Vanca,

Așteptatul Untold Festival
Anul acesta, orașul Cluj-Na¬poca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului și, sub această egidă, acolo va avea loc, în perioada 30 iulie-2 august, festivalul de muzică și tineret, Untold Festival. Line-up-ul este unul de zile mari. David Guet-ta, Avicii, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike și mulți alții. Vor fi patru zile de concerte și evenimente care, cu siguranță, vor atrage foarte mulți turiști străini.

Concediile pot fi muzicale
O mulțime de artiști și trupe celebre vor concerta anul acesta în România, însă dacă nu vă găsiți idolii printre numele de pe afișe, puteți merge să-i admirați în alte țări. Fanii AC/DC, de exemplu, au motiv de bucurie. Legendara trupă rock pleacă într-un nou turneu prin lume, iar pe 4 iulie se oprește la Londra. Agențiile de turism au pregătit pachete speciale care includ biletul de avion, cazare, dar și bilet la concert. Prețul unui astfel de pachet pornește de la 400 de euro de persoană.

Festivalul Enescu este cel mai mare eveniment internațional cultural organizat de România. Prin amploarea sa, prin cali¬tatea artiștilor invitați – peste 2.500 dintre cei mai mari artiști ai lumii vin la București în ediția 2015 a Festivalului – , precum și prin impactul pozitiv internațional pe care îl generează asupra imaginii României, Festivalul Enescu poate fi considerat un eveniment cultural strategic și un adevărat brand de țară.
Mihai Constantinescu, director executiv Festivalul George Enescu

Concerte internaționale
Concert AC/DC
4 iulie - Londra
preț: de la 400 euro/persoană
Concert U2
6 octombrie - Barcelona
preț: de la 225 euro/persoană
Concert Lenny Kravitz
8 iulie - Monte Carlo
preț: de la 329 euro/persoană
 

×