x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanţe aproape de casă şi pentru artişti

Vacanţe aproape de casă şi pentru artişti

de Dana Cobuz    |    05 Aug 2011   •   21:00
Vacanţe aproape de casă şi pentru artişti

Vedetele autohtone si-au adaptat vacantele dupa noul stil de viata din Romania. Spre deosebire de anii trecuti, cand parca asistam cu totii la un concurs de tipul "Cel mai exotic loc in care mi-am petrecut concediul", in aceasta vara persoanele publice au mai strans punga si au ales destinatii turistice mai aproape de Romania. Schimbarea coordonatelor nu inseamna neaparat un rabat la calitate, totusi. Se dovedeste in ceea ce urmeaza ca Grecia, Egiptul sau Italia inca mai au multe frumuseti turistice.

"Dupa o ora si 10 minute de zbor: nisip, mare, limba greaca, limba suedeza. Un grup de britanici, buzukia si vis-a-vis de insula noastra alte doua in­sule mai mici. Aseara am vazut delfini intr-un golf... cica doar in locurile foarte linistite si nepoluate vin seara grupurile de delfinasi. Salutari tutu­ror, din Skiathos!", si-a dezvaluit Daniel Buzdugan ale­gerea destinatiei de concediu din acest an, pe pa­gina sa de Facebook. Pentru ca nu poate sta to­tusi "deconectat" de romani, Buzdugan a conti­nuat sa ofere amanunte din vacanta, pe Facebook. "Vis-a-vis de Insula Skiathos se afla Insula Tsugria (nelocuita), unde poti ajunge cu o barca ra­pida in 15 minute, platind 4 euro de persoana. Odata ajuns acolo ai senzatia ca esti in Thailanda: apa de clestar, nisip galben ca faina de po­rumb. Aaaaaa, si cica grecii i-au dat cu flit Ma­donei, cand a vrut s-o faca insula ei privata! Si cei de Beatles au vrut s-o cumpere acum vreo cateva sute de mii de clipe in urma". Va era cumva teama ca evenimentele sociale din Grecia au afectat in vreun fel serviciile turistice? Ei bine, Daniel ne li­nisteste cu un exemplu concret: "Aseara am man­­cat la o taverna, de 15 euro, calamari la gra­tar, salata verde cu varza, salata de vinete plus 1 li­tru de apa si o cola light si iaurt cu miere de al­bine si nuci (din partea casei).... Si formatia ta­vernei, si chelnerii care au luat lumea la dans pe Zorba, si solista care a dat dedicatie pentru Bucuresti. Pai la Mamaia ar fi trebuit sa fac banking cu vreo banca si apoi sa-mi permit sa ma asez la o masa". Cat priveste starea plajei, Buzdu­gan este cat se poate de elocvent intr-o singura fra­za: "Grecii sunt asa de saraci incat nu au nici ma­car alge in apa, e o saracie lucie in apa si pe plaja".

Tot in Insula Skyatos si-a facut concediul si Serban Huidu. "In afara de protestele din fata Par­la­mentului, era liniste in Grecia. Toti beau cafea dimineata, la pranz si seara, iau salarii de la stat si gazduiesc turisti straini", a confirmat car­co­tasul faptul ca turismul nu are nici o legatura cu criza greceasca. "Sa nu uit: sa vizitati orasul, Kastrul, Lalaria, plaja Kukounaries, capul Ka­na­pista si toate restaurantele pline de tzatziki de acolo! Pentru cei evlaviosi sunt si 2-3 manastiri mai mari prin zona care va asteapta. Ca vorba aia: cele sfinte, ca cele sfinte, dar turistii sunt im­portanti! Astea vi le spun, ca sa bag mintile in cap celor care m-au sunat sa ma intrebe daca e nasol in Grecia. Era nasol in Athena, in insule, unde oamenii traiesc de pe urma turismului, era liniste si pace", a scris Huidu pe blogul lui.

Dupa o perioada in care s-a confruntat cu probleme medicale destul de sensibile, Mihaela Tatu avea nevoie de relaxare. Drept pentru care s-a retras "acasa", la tara, in Banat, unde este liniste si aer curat; exact ceea ce aveam nevoie. Nu am semnal la telefon si ma pot rupe, oarecum, de lume. Aici ma simt foarte bine, pentru ca ma aflu acasa la mine. Insa nu-mi voi petrece vacanta doar in tara. Plec o perioada in Belgia, caci imi place extrem de mult, iar apoi merg in Tenerife. Nu as vrea sa ma opresc aici, insa o sa ma mai gandesc si la alte destinatii unde vreau sa ajung pana la sfarsitul verii. Sunt hotarata sa fac un fel de tur in mai multe tari, pentru ca am nevoie de relaxare pana in toamna, cand imi voi relua acti­vitatea de zi cu zi", a dezvaluit Mihaela Tatu intr-un interviu.

Smiley si Laura Cosoi au tras obloanele pentru o saptamana si au plecat intr-o vacanta de o saptamana. "Am vrut initial sa mergem in Grecia, dar cu toate conflictele care au loc acum acolo ni s-a parut cam riscant. Lisabona era si ea o varianta, dar dura prea mult zborul, asa ca, luandu-le prin eliminare, am ajuns in Sardinia. Am cautat o insula unde sa fie cald si frumos, iar asta a fost varianta perfecta", a detaliat Laura.

Randi din Morandi, adica Andrei Ropcea, a plecat cu o gasca de prieteni in faimoasa statiune egipteana adesea batuta de picioarele romanilor, Sharm el Sheikh. Marius Nedelcu (ex-Akcent), fetele din trupa Heaven, Lora si Dan Badea, artist de stand up comedy, sunt cei alaturi de care Randi s-a bucurat de atractiile turistice egiptene. Pe langa clasicele trasee de vizitare a piramidelor si plimbarile cu camile, grupul de artisti romani au facut scufundari in Marea Rosie.

×