x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii UPDATE Intrarea în Grecia este interzisă în următoarele zile. Testul COVID-19 negativ și la chartere

UPDATE Intrarea în Grecia este interzisă în următoarele zile. Testul COVID-19 negativ și la chartere

11 Iul 2020   •   19:02
UPDATE Intrarea în Grecia este interzisă în următoarele zile. Testul COVID-19 negativ și la chartere

După ce autoritățile de la Atena au decis să le impună turiștilor români, care ajung pe cale rutieră în Grecia, prezentarea unui test negativ la infecția cu COVID-19, acestea iau în calcul să extindă măsura și pentru cei care vin cu chartere, după cum a declarat Manolis Kallionakis, membru în Consiliul Regional al Cretei.

"Sunt discuţii la nivel guvernamental în sensul de a introduce şi pe aeroport regula asta, să vină cu testul făcut. Este un cost, dar costul este mult mai mic decât să fii bolnav şi să stai într-un spital, într-o ţară care nu este a ta, şi oamenii pe care îi iubeşti să nu fie lângă tine. Covidul a intrat în viaţa noastră şi trebuie să fim toţi mult mai atenţi. Tot ceea ce se întâmplă este pentru ca toţi să fie mai protejaţi şi toţi cei care vin în vacanţă, chiar să îşi facă vacanţa", a spus oficialul.

Nu există discuţii despre închiderea graniţelor pentru nicio ţară şi iar testul COVID-19 negativ va fi cerinţa de bază pentru tot sezonul de vară.

Din 15 iulie, ora 6:00, toţi cetăţenii străini care intră în Grecia pe cale rutieră, prin punctul de trecere a frontierei Kulata - Promachonas sunt obligaţi să prezinte un test molecular RT-PCR cu rezultat negativ privind infecţia cu coronavirus, prelevat cu maximum 72 de ore înainte.

MAE a transmis că formularul de localizare a pasagerilor (PLF/Passenger Locator Form) rămâne în vigoare și trebuie completat cu minimum 24 de ore înainte de sosirea în Grecia.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Românii care vor să-și petreacă vacanța de vară în Grecia nu vor mai putea face acest lucru în următoarele zile, dacă nu au pregătite formularele de intrare în această țară (PLF). 

Completarea lor a fost suspendată de către autoritățile elene până la 15 iulie, ora 6.00, timp în care vor fi implementate noile condiții de sosire a turiștilor. Opțiunea terestră, respectiv autobuz, tren, mașină, a fost dezactivată de pe formatul online.

Persoanele care le-au completat deja pot să intre pe teritoriul acestei țări. Ceilalți vor trebui să-și reprogrameze concediul după 15 iulie.

Însă toate persoanele care intră în Grecia după această dată, fără motive întemeiate, prin vama Promachonas - Kulata trebuie să prezinte la graniță un test RT-PCR negativ pentru COVID-19, realizat cu maximum 72 de ore înainte. 

Certificatele trebuie să conțină numele și numărul documentului de identificare al persoanei, și să fie tradus în limba engleză. 

Turiștii trebuie să completeze și formularul de localizare PLF și pot fi supuși testelor aleatorii la sosirea în vamă.

Celelalte puncte de trecere a frontierei terestre cu Grecia rămân închise pentru călătoriile neesențiale.

 

 

×
Subiecte în articol: grecia turişti vacanta concediu