x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii World Travel Awards încurajează turismul în Egipt

World Travel Awards încurajează turismul în Egipt

de Tudor Cires    |    28 Mar 2011   •   17:19

Prestigiosul organism internaţional care acordă, anual, echivalentul Oscar-ului în industria turismului, World Travel Awards a anunţat recent că nu renunţă la desfăşurarea galei decernării premiilor pentru Africa şi Oceanul Indian la Sharm el Sheikh – supranumit şi Oraşul Păcii – la hotelul Savoy, exact la data programată, respectiv 16 septembrie 2011.

Evoluţiile recente în plan politic nu ar trebui să influenţeze decisiv planurile de călătorie ale turiştilor din întreaga lume, şi nici programele puse la dispoziţie de agenţiile de turism.

Graham Cooke, preşedintele fondator al World Travel Awards crede că stă în puterea tuturor celor angrenaţi în activitatea de turism să sprijine reabilitarea industriei de travel în Egipt şi prevede o recuperare rapidă a locului pe care această ţară îl deţinea până nu demult în ierarhia mondială. El a arătat, într-o intervenţie preluată de portalul Breaking Travel News, că există modele elocvente în acest sens, precum Thailanda şi Mexic, care au recuperat foarte repede după crizele prin care au treczt. “Egiptul este o destinaţie deosebit de elastică, oferind o serie incredibilă de atracţii, de la Piramidele din Gizeh la templele din Luxor, de la scufundările spectaculoase, la plajele din Marea Roşie. Aceasta va fi prima dată când World Travel Awards găzduieşte un eveniment în această ţară, reliefând astfel progresele imense în idustria ospitalităţii pe care această ţară le-a făcut, completând în acest fel minunile istorice şi naturale ale Egiptului”. Totodată, el şi-a exprimat încrederea că decizia WTA va fi un exemplu pentru toţi actanţii din turism, despre care spune că este “seva economiei egiptene”, câtă vreme un loc de muncă din opt se află în turism şi 11 la sută din PIB-ul egiptean provine din acest domeniu. 

×
Subiecte în articol: Egipt calatorii world travel awards