x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii World Travel & Tourism Council sprijină relansarea călătoriilor în Japonia

World Travel & Tourism Council sprijină relansarea călătoriilor în Japonia

de Magda Cristina Ursache    |    19 Apr 2011   •   16:25

David Scowsill, preşedinte şi director executiv al World Travel & Tourism Council, a efectuat recent o vizită în Japonia, pentru a evalua situaţia turismului în această ţară, în urma cutremurului recent şi a dezastrelor provocate de tsunami. El s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Guvernului nipon, precum şi ai principalelor companii aeriene şi agenţii de turism, tema întâlnirilor fiind găsirea de modalităţi prin care organismul internaţional poate sprijini revigorarea industriei călătoriilor în Japonia. Scowsill s-a angajat să transmită guvernelor din ţările care erau înainte vreme active pe piaţa turistică niponă mesaje care să încurajeze călătoriile în această ţară.

În urma evaluărilor făcute, David Scowsill consideră că în acest moment Tokio, precum şi întreaga Japonie neafectată de cutremur şi de tsunami – Hokkaido, Nagoya, Kyoto, Osaka, Kobe – sunt sigure pentru călătorii şi cei care au în plan vacanţe sau excursii în această parte a ţării nu trebuie să rupă contractele cu Japonia. El este de părere că anulările forţate ale rezervărilor la hoteluri sau ale biletelor de zbor – chiar dacă, aşa cum spuneam, vorbim de regiunile care sunt sigure şi au fost sigure chiar şi în perioada imediat următoare cutremurului de la 11 martie – ar putea conduce la o scădere drastică a veniturilor din turism, ceea ce ar afecta şi mai mult încă economia niponă.

Scowsill spune că deşi există încă incertitudini în ceea ce priveşte pericolul unui accident nuclear la Fukushima, în cea mai mare parte a ţării existenţa şi-a revenit la normal: liga de baseball a fost reluată, s-a redeschis aeroportul din Sendai, iar la Tokyo au fost din nou deschise porţile Disneyland.

În ultima lună, veniturile din turism ale Japoniei au scăzut cu aproximativ 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar preşedintele WTTC consideră că asta s-a întâmplat şi pentru că multe ţări au ridicat cu întârziere interdicţiile de călătorie către Japonia pentru cetăţenii lor. Una dintre aceste ţări considerate a fi foarte “încete” în reacţii fiind Germania. Scowsill transmite liderilor ţărilor puternice din Europa, Asia şi America să ia în calcul realităţile de pe teren atunci când dau sfaturi de călătorie alarmiste.

În ceea ce priveşte oportunităţile de călătorie în Japonia în perioada imediat urmăroare, trebuie spus că Japonia se pregăteşte pentru Săptămâna de Aur în turism, una dintre cele patru perioade din an foarte importante prin oferte, calitate şi preţ. Chiar dacă nu se previzionează un volum foarte mare de călătorii în acest an, Scowsill spune că ceea ce se va întâmpla pe parcursul următoarei luni poate arăta spre ce se îndreaptă piaţa vacanţelor în Japonia. Conducătorul WTTC crede de asemenea că este foarte important ca partea japoneză să comunice coerent cu privire la tot ceea ce ţine de temerile potenţialilor vizitatori – teama de radiaţii, de noi cutremure sau alte dezastre naturale – pentru a elimina sau diminua această frică şi a arăta că Japonia este o ţară sigură pentru turişti.

×