x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 10 utilizări neașteptate ale apei oxigenate

10 utilizări neașteptate ale apei oxigenate

18 Sep 2015   •   16:41
10 utilizări neașteptate ale apei oxigenate

Apa oxigenată sau peroxidul de hidrogen este un compus chimic folosit în special pentru dezinfectarea rănilor deschise. Probabil, cu toții avem această soluție în casă.

Totuși, apa oxigenată are mult mai multe utilizări decât ne-am fi așteptat. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, peroxidul de hidrogen poate fi folosit cu succes în următoarele zece situații:


Luptă împotriva răcelilor
Aplicați două-trei picături de apă oxigenată în urechi la primele simptome de răceală. Urechile, nasul și gâtul sunt conectate, iar substanța va acționa asupra acestora și va combate boala.


Albește dinții
Utilizați un amestec de peroxid de hidrogen și bicarbonat de sodiu ca pastă de dinți și în cel mai scurt timp veți observa efectul de albire.


Tratează ciuperca piciorului
Pulverizați apă oxigenată pe laba piciorului după după antrenamente și veți îndepărta bacteriile care cauzează ciuperca piciorului. Pentru cei care se confruntă deja cu această problemă substanța va fi la fel de eficientă și va grăbi vindecarea.


Tratează infecțiile sinusurilor
Puteți inhala peroxid de hidrogen 3% în cazul în care vă confruntați cu asemenea afecțiuni, dar nu aplicați niciodată direct în nări.

Tratează candidoza
Boala nu poate „supraviețui” într-un mediu bogat în oxigen și de aceea, peroxidul de hidrogen este cel mai bun remediu pentru candidoză

Înlătură petele
Utilizați peroxid de hidrogen pentru a îndepărta petele imposibil de îndepărtat cum ar fi cele de iarbă sau de ciocolata. Atenție! Soluția este foarte puternică și poate decolora hainele.

Scăpați de mirosurile nedorite
Amestecați apă oxigenată cu unul din uleiurile esențiale preferate într-un recipient cu pulverizator, aplicați pe obiectul respectiv sau pulverizați în aer.

Albește țesăturile
Folosiți peroxid de hidrogen pe hainele cenușii și veți observa că vor fi la fel de albe și strălucitoare ca atunci când ați folosit înălbitor. De fapt, apa oxigenată este tot un înălbitor.

Curăță periuțele de dinți
Înmuiați periuța de dinți în apă oxigenată pentru a elimina toți germenii. Înainte de a o folosi din nou clătiți-o bine.

Curăță tigăile și oalele care par imposibil de curățat
Puneți tigaile și/sau oalele la înmuiat în apă cu peroxid de hidrogen pentru două ore. Folosind mănuși spălați-le cu detergent obișnuit de vase și veți fi uimit de rezultat.

×
Subiecte în articol: apa oxigenată